Cauciuc „parfumat”: ce strategie are Continental pentru a reduce percepția mirosului contestat...

Cauciuc „parfumat”: ce strategie are Continental pentru a reduce percepția mirosului contestat vehement de timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Continental-Anvelope-Timisoara1

Zeci de timișoreni se fotografiază, săptămânal, în cadrul unui protest mut, cu măști de gaze sau de praf pe figură, împotriva poluării aerului de către fabrica de anvelope Continental. Oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți și cer primăriei mutarea fabricii în afara orașului. Conducerea companiei a decis să reacționeze într-un mod aparte. Cei de la Continental, unul din cei mai mari furnizori pentru industria auto, important producător de anvelope și partener pentru industrie, implementează un program pilot la Timișoara. Program menit să reducă percepția mirosului în jurul fabricii de la Pădurea Verde.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă transmis de oficialii companiei, în acest an, Continental a investit 200.000 de euro pentru acest program pilot, iar, în funcție de rezultatele testelor, ar putea investi în implementarea programului la scară industrială în următorii ani.


Potrivit oficialilor companiei, în cadrul acestui program pilot, în fabrica de la Timișoara se desfășoară, în acest moment, teste pentru a determina eficacitatea echipamentului folosit. ”Tehnologia folosită în cadrul acestui proiect pilot se numește ”Cold Plasma Technology”. Plasma ajută la crearea oxigenului activ, care reacționează cu moleculele de miros, astfel putând să rezulte diminuarea percepției mirosului generat de procesul de producție”, au explicat reprezentanții companiei.

”Vrem să ne continuăm strategia de dezvoltare, și, cu toate că respectăm toate cerințele legale, continuarea îmbunătățirii proceselor noastre de producție este constant unul din obiectivele noastre principale. Odată cu implementarea acestui program dorim să fim mai mult decât un bun angajator, vrem să fim percepuți și ca un bun vecin pentru comunitate. Programul pilot, testat în prezent la Timișoara, constituie una din cele mai moderne tehnologii implementate de către Continental pentru protecția mediului”, a declarat Klaus Ohlwein, director general al fabricii de anvelope din Timișoara.

Continental Anvelope Timișoara a început activitatea aici în urmă cu 13 ani, iar cifra investițiilor depășește 300 de milioane de euro ( în tehnologia de ultimă generație, instruirea angajaților, programe de protecție a mediului și activități de responsabilitate socială). Cu o cifră de afaceri de 32,7 miliarde de euro în 2012, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial.

Foto: www.green-report.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.