Ce au făcut timişoreni la protestul de solidaritate cu localnicii anti-Chevron din...

Ce au făcut timişoreni la protestul de solidaritate cu localnicii anti-Chevron din Pungeşti

1
DISTRIBUIȚI

protest pungesti

În jur de 60 de persoane din Timişoara care se opun exploatării gazelor de şist şi proiectului de la Roşia Montană au ieşit, în această seară, în stradă, în semn de solidaritate cu localnicii din Pungeşti. Timişorenii, printre care şi o mână de revoluţionari, s-au adunat în jurul orei 18.00 în Piaţa Operei, nemulţumiţi fiind de faptul că, în această dimineaţă, „s-au comis abuzuri incredibile” în tabăra de rezistenţă din Pungeşti, unde localnicii au fost bruscaţi de jandarmi în momentul în care utilajele Chevron au fost aduse în zonă.

Acţiunea de protest a început nu înainte ca unul dintre revoluţionari să anunţe că se va ieşi în fiecare seară în stradă, la Timişoara, pentru ca politicienii să vadă că „nu-s mai tari decât noi şi decât Dumnezeu”.


În timp ce câţiva manifestanţi s-au oprit în faţa Operei pentru a flutura steagul României şi două afişe pe care scria „Jandarmeria apără hoţia” şi „Pungeşti, împreună rezistăm”, restul protestatarilor au rostit într-un glas rugăciunea „Tatăl nostru”. Florin Arhire, unul dintre organizatorii protestului, ne-a spus revoltat că în România s-a ajuns la fascism pentru că „se foloseşte arma de către un român împotriva altui român şi este foarte urât. Oamenii sunt scoşi afară de pe propriile proprietăţi pentru a permite unei corporaţii străine să intre pe un alt teren, nu este normal”. După aproape o oră de protest, în care s-a strigat „Refuz, rezist, spun nu gazelor de şist” sau „Uniţi salvăm lumea de otravă”, timişorenii prezenţi la acţiune au început să plece rând pe rând, nemulţumiţi fiind că oamenii au ieşit mai mult din casă ca să admire bradul împodobit în faţa Operei şi căsuţele, însă prea puţini li s-au alăturat.

În această dimineaţă, în zona localităţii Siliştea – Pungeşti, au ajuns primele utilaje ale firmei Chevron, care va amplasa prima sondă de explorare a gazelor de şist. Zeci de localnici care se aflau în corturile din tabăra din zonă au împiedicat accesul utilajelor, însă jandarmii au intervenit în forţă ca să-i oprească. Localnicii susţin că jandarmii i-au urcat în dube, o parte din ei fiind agresaţi şi loviţi cu bastoanele de către forţele de ordine.

1 COMENTARIU

  1. Rusine Jandarmeriei Romane, rusine Ponta Victor! De ce te-am ales prim-ministru fraiere? Ne-ai sustinut interesele prin trimiterea de jandarmi care sa-i neutralizeze pe romanii care se opun explorarii? Ai grija, Ponta…….. ca vei fi prim-ministrul lui basecu, adica un al doilea cacat Boc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.