Ce spectacole ne aduc în decembrie teatrele timișorene

Ce spectacole ne aduc în decembrie teatrele timișorene

0
DISTRIBUIȚI

faptasi

Teatrul german oferă în această lună publicului două premiere. Prima este „Făptaşii” de Thomas Jonigk, al cărei subiect este una din cele mai discutate şi dureroase subiecte ale lumii contemporane, şi anume abuzurile sexuale pe care părinţii le comit asupra copiilor lor.

O distribuţie de excepţie este coordonată de regizortul Szabó K. István, iar decorul şi costumele sunt creaţia scenografei Cristina Milea. Vineri, în ziua de Sfântul Nicolae, va avea loc repetiţia generală, cu public, iar în ziua următoare premiera, spectacolul fiind tradus şi în limba română. O altă premieră, o punere în scenă a cunoscutei poveşti „Fetiţa cu chibrituri”, de Hans Christian Andersen, este programată pentru ziua de 8 decembrie, versiunea scenică fiind semnată de Simona Vintilă.


Următorul spectacol va avea loc în 15 decembrie.

Tot în această lună mai sunt programate spectacolele  „Neînţelegerea” de Albert Camus, performance-ul „derdiedans”, „Pescăruşul” lui Cehov şi piesa lui Bertolt Brecht, „Nunta micilor burghezi”. Programul teatrului maghiar va debuta în această lună cu spectacolul „White Coffee”, vor putea fi revăzute mai multe spectacole de succes, printre care „Înainte de potop”, recenta punere în scenă a spectacolului „Regina frumuseţii din Leenane”, „Operă ţărănească” şi „Gardenia”, cu care teatrul a câştigat numeroase premii, precum şi spectacolele trupei WaitingRoom Project din Cluj-Napoca, „Bánk bán? Jelen!” şi  „Advertego”, în data de 17 decembrie. Ultimul spectacol din acest an va fi „Ai lăv iu”, în data de 20 decembrie. Spectacolele, jucate în limba maghiară, au asigurate traducerea în limba română.

Scena operei timişorene va găzdui, în data de 9 decembrie, concertul extraordinar intitulat „Degeaba… ?!”, susţinut de Tudor Gheorghe, acompaniat de corul şi orchestra operei, sub conducerea muzicală a lui Marius Hristescu. Tot în această lună sunt programate spectacolele „Boema”, „Steaua de sticlă”, „Carmen”, „Feeria fulgilor de nea” şi „Scripcarul pe acoperiş”. În ultima zi a anului, la ora 18,00, va putea fi revăzut tradiţionalul spectacol de operetă „Liliacul”.

În ultima lună a anului, cei mai mici spectatori vor putea viziona la teatrul de păpuşi „Merlin” spectacolele de animaţie cu păpuşi „Albă ca Zăpada” şi „Scufiţa Roşie”, iar în 22 decembrie, un concert de Crăciun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.