Ce spun directorii companiilor Primăriei Timișoara de inițiativa lui Robu de a...

Ce spun directorii companiilor Primăriei Timișoara de inițiativa lui Robu de a le tăia salariile

0
DISTRIBUIȚI

bani

Vestea că primarul Nicolae Robu vrea să taie drastic salariile directorilor din companiile la care Primăria Timișoara este acţionar majoritar întârzie să producă efectele scontate. Luni, Robu atenţiona jurnaliştii că marţi va da o veste cu care va ajunge în presa naţională. Vă reaminim că ieri, edilul a anunţat că „având în vedere că unele dintre societăţile comerciale ale primăriei funcţionează pe pierderi am luat iniţiativa de a propune consiliului local ca din calitatea sa de acţionar unic al acestor societăţi să dau mandat imperativ consiliilor de administraţie ale societăţilor sa le să schimbe sistemul de salarizare al directorilor. Salariile vor avea o componentă fixă, pe care eu o voi propune la nivelul salariului city managerului(n.r circa 4.000 de lei lunar), la care se adaugă o componentă la latitudinea consiliului de administraţie care poate fi acordată doar dacă societatea are un are un bilanţ pozitiv pe ultimele şase luni, fără a se lua în considerare minusurile istorice”.

Societăţile aflate în subordinea primăriei sunt: Aquatim, SDM, ADP, Horticultura, Colterm, RATT, SC.


Pieţe SA. PRESSALERT.ro a contactat o parte din directorii companiilor din subordinea primăriei, pentru a vedea cum comentează decizia primarului Robu. Octavian Bulboacă, şeful SDM, care câştigă anual 38.500 de lei, spune că „nu ştiu nimic, acţionarul hotărăşte, acţionarul pentru societăţi este lege. Nu ştiu nimic despre această decizie, vom vedea ce se va întâmpla”.

Andrei Drăgilă, directorul Horticultura, care duce acasă în fiecare an 65.000 de lei, spune că „nu fac niciun fel de declaraţii, respect dispoziţiile primarului. Eu mi-am respectat salariul stabilit în funcţie de concursul managerial, m-am încadrat în salariul stabilit de lege şi decizia primarului trebuie să o respectăm”.

Ilie Vlaicu de la Aquatim, societate aflată pe profit, care are puţine motive de îngijorare, spune că „nu ştiu prea multe amănunte, am fost plecat la Bucureşti, azi am revenit. Nu ştiu despe ce e vorba şi e prematur să mă pronunţ până nu vedem şi o hotărâre de consiliu local în acest sens”. Șeful Aquatim câştigă pe an nu mai puţin de 11.500 de lei de la Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica şi Aquatim.

Victor Ştefan, directorul Pieţe SA, care încasează anula 41.000 de lei, spune că „decizia este foarte bună, eu nici nu am depăşit cu foarte mult. Vizavi de societăţile cu profit, avem portiţă deschisă. Este de bun-simţ să avem un salariu în funcţie de performanţe”. De menţionat este faptul că Ştefan este membru PNL Timiş.

Petrică Pampu, directorul Colterm, Ioan Goia, şeful RATT, şi Liviu Barbu, director ADP, nu au putut fi contactaţi până la ora publicării acestui articol. Sumele pe care cei trei le încasează lunar din funcţiile de directori sunt: Pampu – 7.300 de lei , Goia – 3500 de lei, Barbu – 5.900 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.