Ce spune Maior despre așteptările SRI de la cel care-i va urma...

Ce spune Maior despre așteptările SRI de la cel care-i va urma lui Băsescu la președinție

5
DISTRIBUIȚI

george-maior_gazetadecluj.ro

Directorul SRI, George Maior, a spus, astăzi ce aşteaptă comunitatea de informaţii de la viitorul preşedinte al României. Întrebat, la o emisiune difuzată de B1 Tv şi evz.ro, ce aşteaptă comunitatea de informaţii de la viitorul preşedinte al României, George Maior a declarat: „Aceeaşi libertate care i-a fost asigurată de actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, ceea ce este extraordinar de important pentru un serviciu de informaţii, capabil să îşi realizeze neutru, independent, această muncă extrem de importantă pentru cetăţean şi pentru securitatea naţională este, cred, dezideratul cel mai important”, scrie Mediafax.

Despre riscul ca cineva să „încerce să limiteze” libertatea serviciilor speciale, George Maior a spus: „Nu ar fi în interesul lui de om de stat să facă acest lucru.


Riscuri, bineînţeles, există”. Directorul Serviciului Român de Informaţii a vorbit şi despre viitorul an electoral, arătând că întotdeauna „o campanie prezidenţială este extrem de tensionată şi are reverberaţii mari la nivel societal, la nivel instituţional, la nivel de grupare a unor forţe în stat şi societate”.  „În mod cert, va fi un an tensionat din acest punct de vedere. Mulţi spuneau că nu poate fi mai tensionat decât 2009. Eu spun că poate fi mai tensionat. Întotdeauna lucrurile progresează şi în mijloacele politice şi cu noile tehnologii, internet etc., sunt şi alte posibilităţi şi atunci veţi vedea, părerea mea, o dezbatere extrem, extrem de dură”, a spus George Maior.

Referitor la „proiectul pentru România” în 2014 şi la aşteptările pe acest subiect, George Maior a declarat că un astfel de proiect ar trebui să se refere la o evoluţie bună în planul prosperităţii, al securităţii naţionale şi al capacităţii statului român de a fi putenic în interior. Despre capacitatea ca un astfel de plan să devină realizabil, Maior a spus: „Cu oameni de stat şi cu viziune şi guverne puternice, da. Şi cu planuri care se dezvoltă operaţional”. „Uneori se vede prea puţin şi un anumit progres al României în ultimii ani, îl vedem prea puţin şi s-au făcut foarte multe lucruri interesante”, a mai apreciat directorul SRI.

Foto: gazetadecluj.ro

5 COMENTARII

  1. Ce asteapta un om de rand de la noul presedinte: Sa reduca cu 60-70% din armata de sevicii secrete care au ajuns sa fie mai multi ca la FBI ,care freaca menta si tara e jefuita de mafioti pe mana cu asa zisele servicii. Banii economisiti sa fie dati la sanatate si invatamant.Toate serviciile l au lins in fund pe Basescu si l au protejat sa faca,el si familia lui averi de neimaginat din leafa de bugetar. Asa arata serviciile noastre secrete!

  2. daca nu stii, de ce te exprimi pasarico widoqq! Tu vin-o in Romania ca sa simti pulsul vietzii, pasarico, nu fa pe desteapta aiurea, da?!

  3. SRI, servicule, tu nu te convertesti dupa noua putere usl, cum a facut-o si Curtea Constitutionala? Hahahha, o vei face si te felicit………… base nu mai e de mult timp o problema de sigurantza nationala, da? Tu, SRI-ule erai doar sperietoarea lui, pentru romani! Acum ca te-ai debarasat de cacatul la Cotroceni, desi mai ai atributii pt. acest cacat, alaturi de spp, esti mai mult iubit sri-ule! la dracu, eu nu am liniste pana nu-l vad omorat in chinuri cumplite, torturat pe acest nemernic basescu traian! Murind in chinuri dorim sa-l vedem multi care am suferit din cauza masurilior lui criminale pentru poporul roman ……….. sa-l vad cum moare incet, chinuit, in P-ta Universitatii, va rog!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.