Chebuţiu, de la „băiatul deştept” Buzăianu, la „Ayatollah”-ul Frunzăverde

Chebuţiu, de la „băiatul deştept” Buzăianu, la „Ayatollah”-ul Frunzăverde

2
DISTRIBUIȚI

adrian chebutiu

UCM Reșița a fost privatizată în 2003, acționar majoritar ajungând Inet AG.  Grupul Inet este reprezentat de omul de afaceri elveţian Beat Carpateaux, care a fost implicat în mai multe afaceri în sectorul energiei alături de Bogdan Buzăianu, fostul proprietar al Energy Holding, unul dintre „băieţii deştepţi din energie”.  Soția lui Adrian Chebuțiu, Dana Chebuțiu,  este cofondatoare a firmei  Forces Motrices France, înfiinţată în 2003, în oraşul Mulhouse, din Alsacia, Franţa. Dana Chebuţiu conduce destinele companiei încă de la înfiinţare şi a devenit, între timp, asociat unic. Prin statut, aceasta a fost mandatată să încheie un contract de consultanţă pe perioadă nedeterminată cu Energy Holding, patronat atunci de Bogdan Buzăianu.


La data semnării contractului dintre cele două firme,  Adrian Chebuţiu ocupa funcţia de director operaţional al companiei lui Buzăianu. În 2004, el a părăsit Energy Holding, devenind director al Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa, proaspăt privatizate.

Pe statele de plată ale AC Management din Timișoara, firmă cotrolată de familia Chebuțiu, s-a aflat și actualul președinte al Consiliului Județean Caraș Severi, Sorin Frunzăverde. Între momentul în care a părăsit portofoliul Apărării (aprilie 2007) şi cel în care a devenit deputat la Bruxelles (decembrie 2007), Frunzăverde a fost plătit cu 9.000 lei pe lună pentru că „am fost consilier pe probleme de management… Am avut tot felul de probleme legate de management şi de piaţă ”, după cum chiar el a explicat jurnaliştilor de la Evz. Relaţiile bune s-au păstrat, Adrian Chebuţiu fiind unul dintre cei care au participat la nunta fiicei lui Frunzăverde, organizată la Timişoara.

În perioada când Adrian Chebuţiu a condus UCM  Reşiţa firma a încheiat contracte cu aeroportul internaţional „Traian Vuia” condus de finul său, Dan Idolu pentru lucrări de extindere a aerogării curse interne şi instalare porţi de securitate.

Foto: expressdebanat.ro

2 COMENTARII

  1. Pina cind finutu de idoku mai rezista in fruntea aeroportului? La cite infractiuni a facut si face si astazi ar trebuie si Frunza si Vela sa il lase sa plece.

  2. Bibicu alias caraguipdlhotdemotorina esti dus rau autistule,cand dictezi lui bota idiotenile tale NU UITA ca „idoku”va ridicat terminalul nr.1,iar voi „cinstiti”:samartinean-caragui ati umflat constructia cu inca 1,5 milion euro!!!POFTIM!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.