Comuniştii moldoveni cer audierea în Parlament a lui Timofti şi Leancă în...

Comuniştii moldoveni cer audierea în Parlament a lui Timofti şi Leancă în legătură cu declaraţiile lui Băsescu

0
DISTRIBUIȚI

iurie-leanca_mae-r-moldova

Deputaţii comunişti au cerut, astăzi, în şedinţa Parlamentului audierea preşedintelui Nicolae Timofti şi a premierului Iurie Leancă în legătură cu declaraţiile şefului statului român Traian Băsescu despre unire.


 Deputaţii comunişti şi-au exprimat indignarea faţă de o declaraţie anterioară a preşedintelui român, Traian Băsescu, privind unirea Republicii Moldova cu România, relatează PRO TV Chişinău, citat de Mediafax.

Deputatul PCRM (Partidul Comuniştilor din R.Moldova), Mihail Barbulat, a solicitat audierea de către Legislativ a preşedintelui Nicolae Timofti şi a premierului Iurie Leancă, ce ar fi trebuit, în opinia sa şi a colegilor săi de partid, să reacţioneze faţă de o astfel de declaraţie „antistatală”. „Preşedintele şi prim-ministrul nu au reacţionat în niciun fel, dar au jurat credinţă ţării”, a spus Barbulat. El a adăugat că, în loc să îşi exprime poziţia, autorităţile de la Chişinău au preferat „să chefuiască alături de cel care aspiră la distrugerea statalităţii R.Moldova”.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a avertizat deputaţii comunişti că, potrivit legislaţiei, ei nu au împuternicirea de a-l chema la audieri pe preşedintele ţării. Totodată, Corman a adăugat că declaraţiile lui Băsescu nu au nicio bază reală. „Nu cred că este necesar să revin de fiecare dată cu reacţii”, a precizat el. În cele din urmă, deputaţii comunişti au cerut audierea ministrului pentru Afaceri Externe şi Integrare Europeană, Natalia Gherman, şi a directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Bălan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.