Concert memorabil cu maghiarii Moby Dick, după 20 de ani la Timişoara....

Concert memorabil cu maghiarii Moby Dick, după 20 de ani la Timişoara. Solistul trupei a primit cadou un buchet de flori FOTO&VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

mobydicktm

După douăzeci de ani de la ultimul concert susţinut în oraşul nostru, trupa maghiară Moby Dick a susţinut un recital memorabil aseară în clubul Daos, unde fanii trupei au reuşit să creeze o atmosferă incendiară. Un moment inedit al evenimentului a fost acela când solistul Schmiedl Tamás a primit cadou un buchet de flori, din partea unei fane. „Sincer să fiu am fost foarte uimit. Nu am înţeles semnificaţia buchetului de flori pe care l-am primit. Da, e adevărat, în data de 4 decembrie am împlinit 49 de ani, dar nu ştiu dacă ăsta a fost motivul pentru care am primit flori, căci cea care mi-a dat buchetul nu a precizat nimic. De 32 de ani de când cânt nu am avut parte de aşa un cadou. E drept, am mai primit şi animale de pluş, ceea ce e neobişnuit la rock, dar buchetul ăsta m-a lăsat fără cuvinte. Oricum, m-am bucurat şi mulţumesc frumos pentru acest inedit cadou“, ne-a declarat solistul trupei maghiare. Printre piesele fredonate la unison de către cei prezenţi s-au numărat Tegyünk úgy (Tegyünk úgy /Mintha nekünk már /Minden mindegy volna), „Ugass kutya“ sau „Gazember“, iar pe parcursul show-ului muzicienii au mulţumit în mai multe rânduri publicului pentru primirea de care au avut parte în Timişoara. „Ţin minte concertul de acum 20 de ani din Timişoara, ştiu că am cântat în Sala Sporturilor în faţa a 600 de oameni. Evident, ne-am fi dorit să revenim mai repede, dar cei care au fost azi aici au fost la-nălţime, au creat o atmosferă extraordinară. Venim cel puţin o dată pe an în Ardeal, unde suntem invitaţi destul de des. Ideea e că mergem cu mare drag oriunde există interes pentru muzica noastră. Acum am ajuns aici în drum spre festivalul Rock in Reghin şi ne-am bucurat foarte mult de această seară“, ne-a declarat solistul trupei maghiare. În deschiderea trupei Moby Dick, la faţa locului au cântat cei de la Black Fang.

Pe parcursul recitalului maghiarilor, în faţa scenei fanii au făcut mosh şi câţiva rockeri curajoşi au executat şi stagediving, finalul fiind unul în care toţi cei prezenţi au strigat „Visza“ (Bis). „E tot mai greu cu muzica rock. Noi n-am cântat niciodată fiindcă merită financiar să faci asta, dar e tot mai greu. Perioada de aur a muzicii rock a apus. Mass – media nu mai sprijină această mişcare, iar tinerii se inspiră din ceea ce se difuzează la radio sau ceea ce văd la televizor, sau ceea ce se scrie în presă. E adevărat, părinţii care ascultă rock încearcă să le transmită copiilor dragostea pentru muzica asta, dar acest fapt nu e de ajuns. Doar cu rockerii fanatici nu se poate construi o mişcare rock solidă. E nevoie şi de cei care nu sunt neapărat rockeri, dar care sunt curioşi. Lumea trebuie să vină la concerte, să cumpere CD-uri. Sperăm ca pe viitor mass – media să sprijine mai mult mişcarea rock“, a mai adăugat solistul trupei. Formaţia Moby Dick a luat naştere în 1990 în Sopron, fondatorii ei Schmiedl Tamás şi Mentes Norbert, inspirându-se din romanul omonim al lui Herman Melville şi din piesa cu acelaşi nume apărută în 1969 pe albumul Led Zeppelin II. Primul lor material discografic Ugass kutya! a apărut în 1990, fiind urmat la câte un an distranţă de  Kegyetlen évek şi Körhinta.


După ce au reuşit să doboare diverse recorduri de audienţă şi au devenit un nume cât se poate de important pe scena rock din Ungaria, trupa a luat o pauză de patru ani, revenind în lumina reflectoarelor în anul 2002. Formaţia Moby Dic este alcătuită din Schmiedl Tamás (voce, chitară), Mentes Norbert (chitară), Göbl Gábor (bass) şi Hoffer Péter (tobe).

Foto: Robert Dohar


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.