Cum încearcă senatorul liberal Petru Ehegartner să obțină altă finanțare de la...

Cum încearcă senatorul liberal Petru Ehegartner să obțină altă finanțare de la Guvern pentru construcția noului corp al Spitalului de Copii

2
DISTRIBUIȚI

robu enervat01_resize

Senatorul liberal, Petru Ehegartner, încearcă să-i convingă pe guvernanți să aloce, totuși, o sumă de bani necesară începerii lucrărilor la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Asta după ce, așa cum s-a anunțat săptămâna trecută, proiectele din județul Timiș și Timișoara nu a primit niciun leu de la bugetul de stat pe anul 2014, iar cei cinci milioane de lei primiți de la Guvern în anul 2013 pentru Spitalul de Copii s-au pierdut pentru că nu au fost cheltuiți de autoritățile locale.

Astăzi, Petru Ehegartner a explicat și care este motivul pentru care nu s-au alocat fondurile necesare pentru noul corp de clădire din bugetul de stat.


„Din lipsă de profesionalism, când s-a acceptat acel amendament privind finanțarea Spitalului de Copii, nu a fost urmat de o hotărâre de Guvern astfel încât acel obiectiv să fie introdus în categoria obiectivelor de interes național. Doar acestea mai sunt în acest moment finanțate de stat la nivelul Ministerului Sănătății”. Parlamentarul de Timiș a anunțat că a avut o discuție cu ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, și a făcut o sesizare în comisia de buget -finanțe și speră ca, printr-o hotărâre de Guvern, finanțarea noului corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” să fie introdusă în categoria obiectivelor de interes național.

În ceea ce privește faptul că județul Timiș și Timișoara nu au primit niciun leu de la bugetul de stat pe anul 2014, senatorul liberal Petru Ehegartner a explicat că în motivarea alocării bugetului ca priorități au fost „lichidarea arieratelor, continuarea proiectelor începute pentru a le finaliza, iar apoi proiectele privind infrastructura și confortul public, dar și reabilitarea de drumuri județene și naționale”.

 

2 COMENTARII

  1. Daca reuseste, bravo lui! Oricum, dintre toti parlamentarii de Timis, doar el si – surprinzator – baietii astia de la PPDD mai fac ceva bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.