Cum pot scăpa elevii din Timiș de evaluarea competențelor digitale la examenul...

Cum pot scăpa elevii din Timiș de evaluarea competențelor digitale la examenul de Bacalaureat

0
DISTRIBUIȚI

elevi moisil

Elevii de liceu din județul Timiș care se pregătesc de examenul de Bacalaureat scapă de proba de evaluare a competențelor digitale, dacă au obținut un permis ECDL sau o altă certificare.


Din anul școlar 2013 – 2014, liceenii din România pot opta pentru validarea competențelor în Tehnologia Informației și Comunicării la un preț mult mai mic decât cel pentru obținerea unui permis ECDL. Nouă elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara sunt primii din România care au obținut cu succes certificarea Internet and Computer Core Certification (IC3), ce este recunoscută de sectorul IT la nivel global. Certificarea este acreditată oficial în România de Ministerul Educației Naționale din toamna acestui an și este echivalentă cu Competențele Digitale la nivel experimentat.

„Diplomele elevilor au venit direct din Statele Unite, iar Liceul Teoretic „Grigore Moisil” a devenit primul centru din Timișoara de evaluare a competențelor pentru obținerea certificatului IC3. Elevii care obțin astfel de certificate își îmbunătățesc CV-ul și se diferențiază atunci când aplică la universități prestigioase din țară sau din lume”, a explicat Cristina Iordaiche, profesor de informatică și coordonator al programului de certificare. În prezent, programul IC3 este implementat în 120 de țări din lume, iar în România există 62 de centre de testare, dintre care 14 sunt în mediul universitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.