Cum vor putea timișorenii cu venituri sub 2.000 de lei s-o dovedească...

Cum vor putea timișorenii cu venituri sub 2.000 de lei s-o dovedească pentru a merge gratis în transportul public

0
DISTRIBUIȚI

buletin

Ziua şi schimbarea privind modalitatea de acordare a gratuităţii pentru transportul în comun din Timişoara. După ce săptămâni întregi a susţinut că toţi locuitorii urbei de pe Bega vor circula gratuit, ieri, edilul şef Nicolae Robu s-a răzgândit şi a propus Consiliului Local ca doar timişorenii cu venituri sub 2.000 de lei să beneficieze de gratuitate. Proiectul a fost votat de consilieri, iar unul din marile mistere a fost modul de verificare a veniturilor.


După ce municipalitatea s-a lăudat că funcţionarele RATT se vor juca de-a Sherlock Holmes prin baza de date de la Finanţe pentru a vedea cât câştigă solicianţii de gratuităţi, acum strategia a fost schimbată radical. Printr-un comunicat al RATT se arată că timişorenii “trebuie să-şi ridice de la orice chioşc RATT cardul de transport pe baza buletinului în original şi a adeverinţei de venit de la locul de muncă. Cei care au deja un card RATT trebuie să-l încarce cu titlul de abonament gratuit tot la chioşcurile RATT pe baza buletinului şi a adeverinţei de venit. Beneficiarii de gratuităţi vor semna la chioşcurile RATT o declaraţie pe propria răspundere în acest sens”.

Abonamentele gratuite se vor elibera începând de mâine, 12 decembrie, şi vor fi valabile până în 15 ianuarie 2014, iar că gratuitatea nu se aplică fără cardul de transport RATT activat. RATT mai informează şi că locaţiile unde se eliberează abonamentele gratuite sunt următoarele: chioşcurile din Piaţa 700, Intrarea Doinei nr. 2, buclă Torontal, Lipovei, Piaţa Traian, Modern, AEM, Dâmboviţa, Pod Calea Şagului, Piaţa Bălcescu, Gara de Nord, Bulevardul Sudului, Traian Grozăvescu, Strada Cluj. Toţi beneficiarii de gratuităţi au obligativitatea să valideze cardul la urcarea în mijloacelele de transport în comun ale RATT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.