Declarația războinică a ministrului Muncii despre britanici și „greața” lor față de...

Declarația războinică a ministrului Muncii despre britanici și „greața” lor față de lucrătorii români

1
DISTRIBUIȚI

mariana-campeanu-min-muncii

Marea Britanie ar trebui să fie recunoscătoare pentru faptul că românii şi bulgarii acceptă locuri de muncă pe care muncitorii britanici ce primesc ajutoare sociale le ocolesc, a declarat ministrul român al Muncii Mariana Câmpeanu.  Imigranţii „contribuie mult la PIB-ul” britanic şi ar trebui să fie felicitaţi că acceptă locuri de muncă libere în agricultură şi servicii pe care britanicii care trăiesc din ajutoare sociale refuză să le accepte, a declarat ea pentru The Times, potrivit Daily Mail, citat de Mediafax. Ministrul a mai declarat că românii acoperă deja deficite în domenii-cheie britanice în profesiuni de infirmieri şi asistenţi sociali.

Restricţiile impuse pe piaţa muncii europene românilor şi bulgarilor urmează să fie anulate la 1 ianuarie, britanicii temându-se de un aflux. În acest context, premierul britanic David Cameron a anunţat că intenţionează să introducă restricţii în domeniul ajutoarelor sociale care să-i afecteze pe imigranţii din cele două foste ţări comuniste în cazul în care vin în Marea Britanie. Însă Câmpeanu a declarat pentru The Times că majoritatea românilor aflaţi deja în această ţară sunt imigranţi din motive economice şi că nu au imigrat pentru a cere asemenea ajutoare. „Nu cunosc în profunzime sistemul britanic al protecţiei sociale.


Este o problemă internă a Guvernului britanic cât de generos poate să fie acest sistem cu cetăţenii săi”, a mai spus ea. „Probabil că există un motiv pentru care mulţi britanici nu sunt interesaţi de locurile de muncă libere pentru care, de exemplu vor aplica românii. Dacă sunt libere, cineva le va ocupa, indiferent că (aceste persoane) sunt din România, Italia, Spania sau de altundeva”, a apreciat Câmpeanu.

Ea a subliniat că imigraţia în domenii ca sănătatea „privează cetăţenii români de asistenţă” în România şi a îndemnat totodată Marea Britanie să fie mai puţin suspicioasă cu străinii. „Este inacceptabil ca în secolul al XXI-lea să existe rasism şi xenofobie şi este cu atât mai regretabil că există în Marea Britanie”, a subliniat ea.

Foto: cronicavj.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.