Deputatul Stragea, printre semnatarii proiectului de lege care poate sugruma Justiția. Vezi...

Deputatul Stragea, printre semnatarii proiectului de lege care poate sugruma Justiția. Vezi scuza halucinantă a pesedistului

1
DISTRIBUIȚI

sorin_stragea_advocacy.ro

Procesele penale ar putea fi suspendate prin sesizarea Curţii Constituţionale. Asta după ce 13 deputaţi au semnat un proiect de lege care ar urma să reglementeze funcţionarea CC. Prevederea cu pricina a fost suspendată în anul 2010 pentru că s-a constatat că excepţia de neconstituţionalitate a fost folosită de avocaţi pentru a tergiversa până la prescripţie dosarele inculpaţilor. Semnatarii proiectului sunt Adam Ioan, Neacşu Marian, Sorin Constantin Stragea  – PSD; Vasile Varga  – PNL, Luminiţa Adam -Pachel, Maria Dragomir , Niculina Mocioi  PP-DD; Erdei Dolóczki István, Markó Attila-Gabor, Márton Árpád-Francisc, Máté András-Levente, Seres Dénes – UDMR, şi Mircea Grosaru  de la minorităţi.


Preşedintele Curţii Constituţionale a respins adoptarea unui astfel de proiect. Guvernul a avizat negativ iniţiativa legislativă. Contactat de PRESSALERT.ro, Sorin Stragea a avut o declarație cel puțin surprinzătoare. Rugat să comenteze decizia de a semna actul, acesta a spus că „în principiu, nu aş putea să vă spun în detaliu, nu am actul în faţă. Sunt pentru celeritatea actului de justiţie chiar şi la CCR”. Atenţionat că a semnat un act care prevede contrariul, Stragea a replicat „aia nu înseamnă că vă fi adoptat de Parlament”.

Foto: mr.advocacy.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.