Directoarea liceului din Recaş unde un copil de opt ani ar fi...

Directoarea liceului din Recaş unde un copil de opt ani ar fi fost bătut de dascăli: „Băiatul este agresiv”. Ce măsuri ia Direcţia de Asistenţă Socială

5
DISTRIBUIȚI

zoltan2-640x631

Conducerea Liceului Teoretic Recaş, la care învaţă copilul de opt ani cu sindrom hiperkinetic despre care mama băiatului povestea, în urmă cu două zile, că este umilit şi bătut de profesori, neagă aceste acuzaţii. Mirela – Rodica Serafim, directoarea şcolii din Recaş, ne-a declarat că băieţelul nu a fost maltratat de niciun dascăl, iar ceea ce spune mama copilului este „total neadevărat”. Mai mult, directoarea îi apără pe colegii ei şi spune că, din contră, copilul de opt ani, elev în clasa a II-a este agresiv fizic şi verbal atât cu colegii, cât şi cu dascălii. „Cum credeţi că aş putea fi de acord ca un copil să fie maltratat de profesori? Nimeni nu l-a agresat în niciun fel, ci el agresează colegii, noi am depus eforturi ca să se integreze, să-şi schimbe comportamentul. Trebuie să înveţe să aştepte să-i vină rândul ca să răspundă, le dă cu penarul în cap colegilor din clasă”,  povesteşte directoarea Liceului Teoretic Recaş.

Mirela – Rodica Serafim este de părere că acest conflict între Laura Ianculov, mama băieţelului de opt ani, şi profesori a izbucnit în urmă cu aproximativ o lună, când femeii i s-a solicitat să vină la şcoală şi să-şi supravegheze copilul în fiecare oră ca să nu se mai întâmple incidente, până comportamentul i se va schimba, dar aceasta a refuzat.


Potrivit directoarei şcolii din Recaş, în această unitate de învăţământ sunt înscrişi 30 de copii ca Zoltan Lukacs, care au nevoie de cerinţe educaţionale speciale.

Între timp, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş a deschis o anchetă, după ce mama băiatului a făcut o sesizare. „Laura Ianculov ne-a sesizat aceleaşi lucruri care au apărut în presă, şi anume că fiul ei este bătut şi jignit de profesori. Cazul este în evaluare, noi putem să-i oferim copilului consiliere psihologică la sediul nostru din Timişoara şi vom încerca să discutăm cu reprezentanţii Liceului Teoretic Recaş şi cu cei ai Inspectoratului Şcolar Timiş şi să găsim cea mai bună soluţie astfel încât drepturile copilului să fie respectate”, ne-a declarat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiş. În acest moment, directoarea şcolii din Recaş dă explicaţii despre ceea ce se întâmplă în unitatea pe care o conduce inspectorului şcolar general, Cornel Petroman.

5 COMENTARII

    • Si eu sunt la aceasta scoala si sustin ce spune IOJI, si poate invatati sa va educatii copii mai bine, daca nu va dati seama de ce prostii fac si cum vorbesc, si cum sunt un deranj pentru ceilalti elevi si profesori.

  1. Domul ivatator care este implicat in acest scandal a fost si invatatorul meu si va garantez ca nu e adevarat ce se vehiculeaza. Copilul a vrut sa sparga un geam, iar dascalul l-a tinut de mana pt al opri, si astfel i s-a invinetit putin mana, iar doamna de religie care e si ea implicata este diriginta mea acum si este o fire atat e blanda incat nu are grai nici sa tipe la un copil. Copilul este foarte agresiv , injura profesorii, isi bate colegii. Inteleg ca are probleme si ca e bolnav, dar totusi….

    • u acum am vazut si eu ce scrii Ioji…..eu sunt tatal lui Zolika si la ora asta fiumiu este la o scoala cu prestigiu in Anglia Malet Lambert de numeste si nu a fost deloc cum tu ai scris…..fiul meu este autist si in unele domenii mai destept chiar si ca tine ….credema ca in romania mai ales la scoala din recas este foarte multa discriminare iar unii nu ar trebuii sa fie invatatori sau profesori acolo. Asa ca nu mai aruncati cu pietre in cineva pe care nu al cunoasteti sau nu va intereseaza….eu sincer ma bucur pt fiul meu ca a ajuns la rezultate si un nivel intelectual care a antrecut multi adulti care se numesc profesori in Liceul teoretic Recas

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.