Drapelul României, arborat de jandarmii montani pe cel mai înalt vârf accesibil...

Drapelul României, arborat de jandarmii montani pe cel mai înalt vârf accesibil din ţară VIDEO

5
DISTRIBUIȚI

jandarm tricolor (4)

Jandarmii montani hunedoreni au arborat drapelul României la cota 2519 pe vârful Parângul Mare, cel mai înalt vârf accesibil din ţară, după un drum de şapte ore prin zăpadă viscolită la o temperatură de sub 0 grade Celsius, frig amplificat de vântul puternic.

“În data de 30 noiembrie, în jurul orei 8:00, cei şase români au pornit din staţiunea Parâng către vârful Parângul Mare, purtând cu ei drapelul naţional.


După şapte ore, au atins cota 2.519 şi au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan cu câteva ore înainte de Ziua Naţională a României. Traseul de întoarcere, deşi a durat mai puţin, a fost la fel de dificil”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu.

„Traseul a fost extrem de dificil, dar efortul a meritat. Sunt mândru că sunt român şi că am putut arbora drapelul naţional deasupra norilor”, a declarat unul dintre jandarmii care a arborat drapelul României pe Vârful Parângul Mare, plutonierul major Cristian Cernăianu.

În preajma Zilei Naţionale a României, pentru al doilea an consecutiv, jandarmii montani din cadrul Postului Parâng au arborat drapelul naţional pe una dintre cele mai înalte culmi montane din ţară. Vârful Parângul Mare este cel mai înalt vârf accesibil din România, unul dintre cele mai înalte din ţară după vârfurile montane din munţii Făgăraş.

 

5 COMENTARII

  1. Nici o vorbă despre salvamontişti? Nici o poza, nimic? Jenibil, domnii apevişti albaştri, nu sunteţi cu nimic mai breji decât „colegii” voştri kaki. Jenibil.

  2. Da ce inseamna, cel mai inalt varf accesibil iarna, Moldoveanu ce are, ca pana acum era accesibil si iarna, au pus bariera si nu mai este accesibil! Hilar!

  3. Felicitări militarilor care continuă tradiția vitejilor vînători de munte din Armata Regală a României! Ieri, s-a deliniat o tradiție lăudabilă (fiind vorba de reiterarea unui eveniment frumos) pentru care merită elogii, nu insultele unora care își ascund identitatea, de fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.