Elevii cu probleme de vedere din Timișoara, mici întreprinzători. Ce produse au...

Elevii cu probleme de vedere din Timișoara, mici întreprinzători. Ce produse au vândut copiii pe „irilei” FOTO

1
DISTRIBUIȚI

IMG_2018

„Meșterii pricepuți”, „SC Trandafirul Junior” sau „Piticii cofetari” sunt doar câteva dintre denumirile micilor afaceri pe care elevii nevăzători sau cu probleme de vedere înscriși la Liceul Teoretic „Iris” din Timișoara le-au „deschis”. În cadrul proiectului „STEP – Micii întreprinzători pas cu pas”, inițiat de Clubul Soroptimist Timișoara, elevii cu nevoi speciale au fost ajutați să se joace de-a managerii și să conducă o afacere.

Astfel, după trei luni de muncă, ieri, în cantina Liceului Teoretic „Iris”, cei 240 de copii înscriși și-au prezentat produsele. Prăjituri, hot-dog, felicitări, iconițe sau diferite ornamente de Crăciun au putut fi achiziționate de cei interesați în cadrul „Târgului de Iarnă” în schimbul unei noi bancnote, irileii. Dan Petnaise, directorul Liceului „Iris”, ne-a explicat că evenimentul are loc pentru al șaselea an consecutiv cu scopul de a „introduce copiilor noțiunea de a se adapta pe piața muncii și să poată fi în stare să-și deschidă o mini – afacere sau să se descurce ca angajați.


Am introdus o nouă monedă specifică liceului nostru, irileii, astfel că toate produsele realizate de cele 18 firme au fost cumpărate cu niște bani virtuali”.

1 COMENTARIU

  1. Directorul a venit cand a fost toul gata. Habar nu avea de nimic. Evenimentul a fost inaugurat de cele doua foste directoare,in anul 2007, care nu fac parte din niciun partid politic. Mai intrebati si pe altii despre ceea ce se intampla in scoala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.