Elevii de la Arte, pe post de muncitori: copiii scapă de ore...

Elevii de la Arte, pe post de muncitori: copiii scapă de ore ca să mute mobila în noile săli de clasă de la Colegiul Tehnic de Vest

0
DISTRIBUIȚI

colegiul_de_vest-640x427

Liceul de Arte Plastice s-a mutat, în sfârşit, în clădirea în care funcţionează Colegiul Tehnic de Vest. După ce viitorii artişti au îngheţat toată toamna în sălile de clasă din locaţia de pe B-dul Mihai Eminescu pentru că regia de termoficare le-a tăiat căldura, reprezentanţii municipalităţii au reuşit, în urmă cu câteva zile, să termine lucrările de amenajare, astfel că Liceul de Arte Plastice s-a mutat în casă nouă. Deţinuţii de la Penitenciarul „Popa Şapcă” au mutat mobilierul din clădirea din centrul oraşului în holurile Colegiului Tehnic de Vest, iar în aceste zile, elevii au sarcina de a distribui băncile şi scaunele în clase. Tocmai de aceea, copiii se bucură de un orar mai special, adică fac doar câteva ore pe zi.


Veronica Adorian, directoarea Liceului de Arte Plastice, ne-a declarat că „elevii au un orar provizoriu până vom reuşi să amenajăm sălile de clasă, dar de joi revenim la program normal. Acum se fac doar orele cele mai importante, în principal la materiile la care se dau teze, în funcţie de sălile care sunt deja amenajate şi ne ajutăm de elevi să distribuim şi restul mobilierului”.

Mihai Costa, şeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale din cadrul Primăriei Timişoara, a afirmat, astăzi, că vechea clădire în care a funcţionat Liceul de Arte Plastice a fost golită complet. În ceea ce priveşte noua locaţie, reprezentantul municipalităţii a adăugat că în acest moment se mai fac mici reparaţii, dar acestea vor fi finalizate în următoarele zile.

Vă reamintim că înainte de începerea anului şcolar a izbucnit un scandal după ce elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest s-au baricadat în şcoală refuzând să se mute în Şcoala Generală nr.9 de pe B-dul Liviu Rebreanu. Primăria a decis să mute colegiul ca să le facă loc celor de la Liceul de Arte Plastice. În final, s-a ajuns la o înţelegere, iar cele două şcoli vor funcţiona în aceeaşi locaţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.