Expoziție cu „Gândurile” desenate ale sculptorului Horia Bojin

Expoziție cu „Gândurile” desenate ale sculptorului Horia Bojin

0
DISTRIBUIȚI

horia bojin

Când gândește, sculptorul desenează. Are propriul alfabet, cu care imprimă senzații, chiar dacă a lăsat deoparte dalta și a luat în mână instrumente de scris. Desenele lui sunt tactile.

Desenele din seria “Gânduri”, realizate de sculptorul Horia Bojin, vor fi expuse pe simezele Papillon Café în perioada 19 decembrie 2013 –  23 ianuarie 2014. Vernisajul e programat mâine, la ora 19.00. În deschidere vorbește istoricul de artă Dana Sarmeș: “Alfabetul lui Horia Bojin sunt nişte glife ancestrale; fiecare în sine un semn-simbol, încărcat metafizic, în dialog cu Divinul, unde mersul, repausul şi meditaţia sunt stări apriori de graţie”.

Afis Horia Bojin

 Horia Bojin are 44 de ani și, de ziua lui, s-a sărbătorit printr-o expoziție personală, ”Metamorfoze”.


Câteva ”Gânduri” s-au regăsit și acolo pe simeze. Are lucrări din zeci de colecții particulare din lumea largă, zeci de expoziții personale sau de grup la active, numeroase simpozioane de sculptură la care a participat. Horia Bojin a făcut Liceul de Arte, apoi Facultatea de Arte, la Timișoara, a și predat la școala la care a învățat și este consilierul artistic al Fundației Rubin. În 2001 a primit Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din Romania – Secţiunea Ambient-Instalaţie, pentru Tabăra de sculptură “Artuborg”, Bucureşti.

Lucrari Dubova 2013

Lucrari Dubova 2013

Programul expoziţional coordonat de Fundaţia Rubin la Papillon Café are drept scop promovarea şi susţinerea artiştilor. În cei opt ani de derulare a acestui program au fost organizate peste 200 de expoziţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.