Fabricantul de bombe Văscuţ: „când îi plin de miliţie, pac ai apăsat...

Fabricantul de bombe Văscuţ: „când îi plin de miliţie, pac ai apăsat butonu şi-o murit tăţi”

1
DISTRIBUIȚI

remus vascut fabricant bombe

Pasiunea pentru explozibili a arădeanului Remus Văscuţ , arestat pentru acte asimilate celor de terorism după ce a vândut unui investigator al DIICOT două dispozitive explozive improvizate, a fost dovedită de anchetatori cu mai multe discuţii înregistrate. Primele indicii despre pasiunile acestuia au apărut în 31 iulie când a postat pe un forum de discuţii cum se poate achiziţiona „Petrolether” ”, cunoscută sub denumirea de eter de petrol,  este foarte inflamabilă şi ar putea fi utilizată la confecţionarea unor dispozitive explozive. Ulterior, în timpul discuţie,  a spus că „vreau să fac o bombă”, explicând „prefer Petrolether pentru că arde frumos. Dacă vreţi să faceţi ceva similar unui molotov ( şi dacă este zăpadă afară) puteţi folosi Petrolether pe un bulgăre. Este efect  similar ca şi al unui molotov cocktail doar că mai silenţios, fără amprente, mai ieftin!”. Ulterior, anchetatorii au stabilit că pe acelaşi forum, Remus Văscuţ s-a interesat de un program de schimbare a vocii, despre filme în care doi fraţi sunt plătiţi să ucidă şi un altul în care părinţii sunt ucişi sub ochii copilului, arădeanul comentând „„nu uitaţi, dumnezeu vă iubeşte foarte mult, de accea a creat „iadul” ca să ardeţi în el dacă nu îl iubiţi reciproc !”.

În 2010, când a discutat despre cumpărarea unui căţel Amstaf de la Văscuţ, un arădean a primit mai multe informaţii de la acesta despre cum se poate distruge diverse locaţii, acesta explicând că are „prieteni piromani”. De altfel, Văscuţ a povestit că prima  bombă a confecţionat-o dintr-o doză de suc, în care a introdus capete de chibrituri pe care le-a detonat la şcoală. „Inculpatul a spus că explozivii cu pulbere  neagră sunt relativ uşor de făcut , utilizatorul „… întrebând dacă este destul de  puternic pentru a zgudui localul P.


situat în centrul municipiului Arad. Inculpatul i-a  răspuns că utilizând o cantitate de 20 kg, “poţi distruge un pod!”, precizând că pentru  localul menţionat „nu e greu…parchezi şi un vw golf îi destul să îl umpli cu amfo şi suflul îi omoară nu explozia în sine”, se arată în motivarea arestării.

Într-o altă discuţie arădeanul i i-a spus interlocutorului că ” Revelionul anului 2013, în timp ce fosta sa prietenă aştepta într-o altă cameră, a confecţionat un dispozitiv  exploziv, pe care l-a amplasat în cupa unui excavator din centrul localităţii Ghioroc, în  zona în care se află o ciupercă şi a testat-o în prezenţa mai multor persoane. În timpul convorbirii, inculpatul a susţinut „ne-am dus în centru mă, acolo am tunat. O fost o  fadromă, în cupa de fadromă le-am băgat…….toţi s-or uitat acolo că ce p.. la mea tună aşa. Îţi dai  seama ce s-o auzit?”. Când un prieten i-a spus la telefon „„teroristu dracului”, Văscuţ i-a replicat „vezi că pun bombă, pun bombă în autobuz mă…..când meri înapoi…!”.

Discutând despre detonarea unei maşini de la distanţă ”pilot automat, pilot automat…adică de la telecomandă, ştii de la distanţă…şi-l umpli de  bombă mă”!, tânărul a explicat „când vine miliţia să umble acolo…și miliția se urcă  ca maimuța în pom pe el, știi….când îi plin de miliţie, pac ai apăsat butonu şi-o murit tăţi!”, rezultând astfel că V. R. C. acceptă posibilitatea producerii de victime prin utilizarea de  dispozitive explozive. La întrebarea susnumitului „și după aia ce faci?”, inculpatul i-a răspuns „ce să fac?, stau!, susținând apoi „ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, se arată-n document. La întâlnirea cu unul dintre investigatori când a întrebat dacă-i poate face rost de un pistol, Văscuţ a susţinut că „„n-am cu nimeni nimic, da trăbă, știi, niciodată nu se știe”, ulterior susţinând că vrea să-şi achiziţioneze un strung „să încerc să fac grenade, să văd …ce se întâmplă!”. Când a predat dispozitivele explozive, fabricantul i-a explicat investigatorului că-s facite ” „ca grenada….să se fragmenteze. Şi dacă zboară o bucată şi loveşte pe cineva, piciorul  îl ăi rupt!”. Pentru a mări puterea distructivă a dispozitivelor, îl sfătuieşte pe investigator, să le ataşeze „ holşuruburi şi cuie!, precizând că „ holşuuburile sunt mai  mortale!”, adăugând apoi „ dacă intră tăt sfârtecă, ştii?”. Tot pentru a mări puterea distructivă, inculpatul a spus să fie montată „ cât mai aproape de ţintă!”.

 

1 COMENTARIU

  1. Mare geniu in bombe, ce bine ca a scapat planeta de un terorist cu besini, Pentru a mări puterea distructivă a dispozitivelor, îl sfătuieşte pe investigator, da el si toate episoadele din Benny Hill.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.