EXCLUSIV Fabricantul de bombe s-a fotografiat „utilat” ca sinucigaşii Al Qaeda. Vezi...

EXCLUSIV Fabricantul de bombe s-a fotografiat „utilat” ca sinucigaşii Al Qaeda. Vezi cine l-a iniţiat în tainele explozibililor

0
DISTRIBUIȚI

REMUS VASCUT ESTE DUS IN ACEASTA SEARA IN FATA CURTII DE APEL TIMISOARA CARE VA STABILI DACA VA FI ARESTAT PENTRU 02 DE ZILE

Ancheta în cazul lui Remus Văscuţ, tânărul de 20 de ani din comuna arădeană Ghioroc prins în flagrant în timp ce dădea unui investigator al DIICOT două dispozitive explozive improvizate realizate de el şi pentru care trebuia să primească un pistol, scoate detalii interesante despre trecutul său. Azi noapte, în timpul audierilor de la Curtea de Apel Timişoara, unde s-a discutat cererea sa de arestare preventivă, Văscuţ a recunoscut în mod nuanţat acuzaţiile.


Acesta a declarat că iniţierea în tainele materialelor explozive şi a bombelor i-a fost făcută chiar de tatăl său, care este vânător. Remus Văscuţ a povestit că, în adolescenţă, l-a văzut pe tatăl său şi pe un alt prieten de al acestuia făcând cartuşe şi diverse dispozitive explozive, aceştia iniţiindu-l în tainele acestui „hobby”. De altfel, în timpul monitorizării fabricantului de bombe de către SRI acesta a fost interceptat în ce primea consultanţă tehnică pentru realizarea dispozitivelor explozive de la prietenul tatălui său, care este inginer chimist şi acum este în Germania. Consultantul urmează, de asemenea, să fie audiat în acest dosar de terorism. Remus Văscuţ a susţinut că după ce ţi-a intrat în sânge este imposibil să te laşi de fabricarea de materialelor explozive. De asemenea, a afirmat că bombele pe care le-a livrat investigatorului ar fi fost de putere slabă şi nu ar fi produs distrugeri, lucru contrazis de constatărilor experţilor DIICOT.

Pasiunea sa pentru această zonă încă din adolescenţă este dovedită şi de o fotografie aflată în posesia anchetatorilor şi pe Remus Văscuţ şi-a făcut-o în timpul liceului, într-o sală de clasă. Tânărul a fost fotografiat având faţa acoperită cu tricolor, iar sub geaca deschisă larg se puteau vedea mai multe tuburi de carton legate între ele cu sârme care imitau centurile cu explozibil pe care sinucigaşii Al Qaeda le folosesc pentru a se arunca în aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.