Fenomenul teribil al mamelor-copii: câte tinere au devenit părinți înainte de vreme,...

Fenomenul teribil al mamelor-copii: câte tinere au devenit părinți înainte de vreme, în 2013

1
DISTRIBUIȚI

bebelus_picioruse

Copilăria se termină repede pentru unele fete din Timiș, care ajung să schimbe scutece adevărate la vârsta la care ar trebui să o facă doar în joacă. Numărul tinerelor din județul Timiș care rămân însărcinate la vârste fragede este îngrijorător. Doar în anul 2013, 60 de minore au adus pe lume un bebeluș la Maternitatea “Bega”, cele mai tinere mămici provenind din mediul rural. Însă numărul tinerelor care rămân însărcinate înainte de vârsta majoratului este mult mai mare, dar mai puțin de jumătate dintre acestea decid să păstreze copilul.


Potrivit unui raport întocmit de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în primul trimestru din 2013, Timișul ocupă locul șapte într-un top rușinos al județelor în care s-au înregistrat cele mai multe întreruperi de sarcină. 71 de tinere cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani din județul Timiș au decis să facă avort. Alarmant este și un alt top întocmit anul trecut, județul nostru fiind fruntaș în ceea ce privește numărul de întreruperi de sarcină la vârste cuprinse între 10 și 14 ani, fiind înregistrate 61 de cazuri.

Emilia Milutinovici, directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, explica faptul că până în luna septembrie a anului 2013, s-au înregistrat 29 de cazuri în care mămicile și-au abandonat bebelușii în maternități imediat ce i-au adus pe lume. Majoritatea celor care au recurs la acest gest fiind încă copii, fete care au rămas însărcinate din lipsă de educație sexuală.

 

1 COMENTARIU

  1. Copiilor le trebuie explicate multe lucruri de care ei sunt straini si cand ajung la faptul implinit e deja prea tirziu,sunt sigura ca multi copii fac greseli din nestiinta si poate din curiozitate,asa ca profesorii ar trebui sa le faca educatie in multe privinte si trist e ca nu s-a facut si nu se face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.