A fi sau a nu fi deschisă mini-autostrada de lângă Lugoj, deschisă...

A fi sau a nu fi deschisă mini-autostrada de lângă Lugoj, deschisă de Ponta, închisă în realitate UPDATE Când s-a dat, totuşi, verde la maşini

0
DISTRIBUIȚI

autostrada tm

Primul lot de 27 de kilometri din şoseaua de mare viteză ce va face legătura dintre Lugoj şi Deva va fi deschis traficului, cel mai probabil luni seara sau marți dimineața, între satul Șanovița și comuna Traian Vuia. Din aceasă porțiune de A1, utilizabili pentru trafic sunt  doar 17 kilometri de autostradă ( între comunele Balinț și Traian Vuia), iar restul de 10 kilometri fac legătura între autostradă și centura Lugojului, porțiune care, în viitor, potrivit autorităților de la Drumuri,  va face parte din A6 – autostrada Lugoj – Calafat.

Inaugurarea festivă preconizată pentru tronsonul pe care se va putea rula cu 130 de kilometri la oră, a fost amânată luni de la o oră la alta, ultimele estimări, potrivit oficialităților, fiind că mașinile vor avea liber la drum după ora 20.00.


Cu toate acestea azi, după ședința de guvern de luni, premierul Victor Ponta a anunțat deschiderea tronsonului. Care tronson, mai trebuie spus, conține 10 poduri, 18 pasaje și patru noduri rutiere. Acesta ar fi trebuit să fie finalizat încă din luna aprilie. Lucrarea, care a costat 681 de milioane de lei fără TVA, realizată de asocierea Tirrena Scavi – Condotte D*Aqua – Cossi Construzioni, are perioadă de garanție  de patru ani.

 Urcarea pe autostradă de pe un drum rural

Ca să urce pe noua bucată de autostradă, șoferii trebuie să ajungă în comuna Balinț, și să parcurgă un drum de cinci kilometri cu o viteză maximă permisă de 40 de kilometri pe oră. În afară de asfaltul turnat și însemnele rutiere, restul utilităților firești în cazul unei autostrăzi lipsesc: cele două zone cu toaletele nu sunt funcționale, ele neavând apă, telefoanele de urgență nu au fost încă montate, și nici sistemul de supraveghere video. Autoritățile de la Drumuri susțin însă că până în 2015 bucata de autostradă Lugoj – Deva va fi completă.

UPDATE CNADNR a permis şoferilor să circule, totuşi, pe bucata de autostradă, începând cu ora 20.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.