Videoclipul în care primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, îl face „ţigan” pe...

Videoclipul în care primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, îl face „ţigan” pe un cetăţean a fost TRUCAT. Vezi dovada VIDEO

9
DISTRIBUIȚI

robu kooo

Un filmuleţ în care edilul şef Nicolae Robu îl jigneşte pe un cetăţean circulă de câteva zile pe Youtube. Clipul are doar 20 de secunde şi surprinde o dispută verbală între primarul Timișoara, aflat aproape de ieșirea din Colegiul Tehnic Timişoara și un bărbat. Imaginile au fost filmate, probabil, în perioada scandalului cu mutarea Liceului de arte în locul colegiului. Robu este abordat de un cetăţean care îi reproşează „v-am votat și v-ați bătut joc de populația asta, să știți” . Nervos, Robu se întoarce spre om şi îi spune, dând din mână „nu am nevoie de voturi de la ţigani”. Edilul şef nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material. Robu nu este la prima izbuncire de acest gen. Vă reamintim că în unul din episoadele privind scadalul închiderii traficului pe podul Michelagelo, edilul şef i-a catalogat pe şoferii care nu au înţeles necesitatea măsurii, „reduşi mintal”.

UPDATE 1 La scurt timp după publicarea acestui material, PRESSALERT.ro a intrat în posesia unei alte înregistrări de la acel moment al scandalului.


Aceasta surprinde întreg incidentul şi dovedeşte faptul că vocea primarului a fost trucată, înlocuindu-se câteva cuvinte. În realitate, la reproşurile cetăţeanului nemulţumit, Nicolae Robu spune „nu am nevoile de voturi de la asemenea oameni” şi nu „nu am nevoie de voturi de la ţigani”, după cum apare în înregistrarea care circula pe internet. Ulterior, Robu le cere angajaţilor Primăriei Timişoara să intre în clădire şi ameninţă că va chema jandarmii, când angajaţii colegiului se opun evacuării.


9 COMENTARII

  1. În primul rând omul respectiv nici nu pare ţigan, deci Robu nu avea niciun motiv să îl numească aşa. În al doilea rând, chiar dacă ar fi fost, Robu nu i-ar fi vorbit aşa. El spune multe, dar aşa ceva nu cred că ar putea spune. Eu nu văzusem niciunul din clipuri, dar auzisem de cel trucat şi i-am spus persoanei care mi-a zis de el că mă îndoiesc că aşa ceva s-a întâmplat, deşi era o persoană de încredere. Trucajul e destul de bun, aşa că nu e de mirare că a convins şi unii oameni de bună credinţă. Mă bucur că pressalert a procedat profesionist de această dată şi a venit cu această corectură, în ciuda aversiunii lor faţă de Robu, deşi e posibil să o fi făcut doar pentru a evita să îşi piardă credibilitatea total. Totuşi răul e făcut, iar unii probabil vor rămâne cu impresia iniţială, nevăzând această corectură.

  2. Acel om a zis ca te-a votat, nu ca te voteaza, iar tu asa profesor universitar si alte distinctii pe care le ai, i-ai raspuns: N-am nevoie de voturi de la tigani! Pai normal ca nu mai ai acum, pt ca ai ajuns primar, dar cand acel om te-a votat, votul lui a contat pt tine, nu? Si eu te-am votat, si regret sincer….., oricum a fost utima oara cand am fost la votare. In viata mea nu am sa mai calc intr-o sectie de votare !! Si inca ceva, D-le Robu: cuvantul rasism, va spune ceva? Se pare ca acum, nu mai conteaza. Cu voturile de la pocaiti, nu ajungeai primar, nu uita asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.