Afacerea Acvariul a primit un termen generos de la aleșii locali: cu...

Afacerea Acvariul a primit un termen generos de la aleșii locali: cu cât s-a prelungit finalizarea schimbului de terenuri

0
DISTRIBUIȚI

 demolare-acvariu02-1024x613

Ce nu poţi face astăzi lasă pe mai târziu – aceasta pare să fie deviza după care se ghidează primarul Nicolae Robu. Vorbim despre afacerea schimbului de terenuri pentru Acvariul din centrul oraşului, care nu a fost finalizată nici acum, deşi este inclusă în toate listele cu realizări prezentate de edil.


Nu numai că afacerea nu a fost finalizată, dar ea a fost și tergiversată. Ieri, în plenul consiliului local, aleşii au votat o hotărâre apărută suplimentar pe ordinea de zi, prin care au prelungit cu doi ani termenul de finalizare a afacerii schimbului. Vă reamintim că pentru demolarea Acvariului din centrul oraşului şi pentru recuperarea subpasajului de la Piaţa Victoriei municipalitatea a dat la schimb trei terenuri – unul pe Calea Bogdăneşti, altul în Piaţa 700 şi altul pe strada Borzeşti – în valoare de nu mai puţin de un milion de euro.

Dacă în Piaţa 700 noul Acvariu este deja ridicat, ba chiar o firmă de patiserie a și început activitatea, problema terenului de pe Borzeşti este încă nerezolvată. Asta pentru că municipalitatea aşteaptă o hotărâre de la Guvern pentru ca parcela să ajungă în proprietatea primăriei. Aşteptarea durează de câteva luni bune. Pe subiect, edilul şef a comentat în urmă cu câteva zile că este nemulţmuit şi că în ultimă instanţă, dacă actele de la Bucreşti nu vin într-un termen de timp decent, va decide să ofere un alt teren în locul celui de pe Borzeşti. Proiectul a trecut fără obiecţii, astfel că pentru perfectarea afacerii, edilul mai are timp berechet .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.