Gheorghe Coman poate fi arestat. Camera Deputaţilor a aprobat solicitarea MJ privind...

Gheorghe Coman poate fi arestat. Camera Deputaţilor a aprobat solicitarea MJ privind arestarea preventivă a deputatului

9
DISTRIBUIȚI
<


p>catuse

Plenul Camerei a aprobat vineri, prin vot secret cu bile, solicitarea Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, fiind întrunite 190 de voturi în favoarea solicitării procurorilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Potrivit rezultatului oficial al votului anunţat de la tribuna Camerei Deputaţilor, din totalul de 224 de voturi valabil exprimate, 190 de voturi au fost „pentru” şi 34 „împotrivă”.

La şedinţa de plen Gheoghe Coman nu a fost prezent pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Ministerul Justiţiei a anunţat săptămâna trecută, joi, că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PCGheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

DNA a arătat, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.

„Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicat.

 

9 COMENTARII

 1. Deputatul de Timis ing.diploma Samartinean Cornel Mircea inca este in LIBERTATE, procuror şef al DNA, doamna Laura Codruţa Köves!?!

 2. Angajaţii Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara au fost spionaţi în mod ilegal de administraţia condusă de fostul director, pedelistul Cornel Sămărtinean, După ce acesta a fost schimbat din funcţie, s-a descoperit că au fost montate camere video şi microfoane, ascunse în senzorii de mişcare plasaţi în toate birourile, imaginile fiind ulterior stocate în servere aflate în afara aeroportului.

 3. Un raport al Curtii de Conturi a scos la iveala ilegalitati si artificii financiare prin contracte false, abuzuri asupra angajatilor, toate petrecute in perioada 10 ianuarie 2010 – 18 iunie 2012. Adica exact perioada in care PDL a numit la conducerea Aeroportului International Timisoara un fost manager de firma de ciorapi, Cornel Samartinean. Curtea de Conturi nu a reusit sa adune inca toate prejudiciile financiare cauzate de managementul defectuos al lui Samartinean si al apropiatilor, insa prejudiciul este estimat la peste 2,3 milioane de euro.

 4. Conform Raportul public pe anul 2011, inspectorii Curții de Conturi au găsit o serie lungă de nereguli la Societatea Națională „Aeroportul Traian Vuia” Timișoara. Ca urmare a controlului s-a constata nestabilirea, neevidenţierea, neurmărirea şi neîncasarea veniturilor proprii de 3.585 mii lei!?!

 5. Directorul Cornel Sămărtinean, nu a gestionat în condiţii de calitate activitatea economico-financiară,in perioada 10 ianuarie 2010-18 iunie 2012.

  În concluzie, conducerea Aeroportului, în frunte cu directorul Cornel Sămărtinean, nu a gestionat în condiţii de calitate activitatea economico-financiară. La evaluarea sistemului de control intern/managerial s-au constatat următoarele: nu a fost elaborată o procedură privind managementul riscurilor; nu au fost elaborate/actualizate şi aprobate programele de dezvoltare a sistemelor de control intern/managerial care trebuie să cuprindă obiectivele, acţiunile, responsabilităţile, termenele precum şi alte componente ale măsurilor respective. Neevidenţierea în mod distinct în program a acţiunilor de perfecţionare profesională atât pentru persoanele cu funcţii de conducere, cât şi pentru cele de execuţie; nerespectarea prevederilor legale referitoare la supervizarea misiunilor de audit public intern, nu s-a elaborat un program de asigurare şi îmbunătăţire a calităţii sub toate aspectele activităţii de audit public intern, astfel încât să asigure ca normele, instrucţiunile şi codul etic să fie respectate de auditorii interni; nerespectarea prevederilor Legii nr. 672/2002 referitoare la modul de desfăşurare a misiunilor de audit (nu s-au întocmit: un proiect de raport de audit, o minută a reuniunii de conciliere); au fost elaborate normele metodologice proprii privind activitatea de audit public intern în cadrul entităţii, dar nu au fost avizate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

 6. Cornel Sămărtinean, patronul unei companii care vinde lenjerie intimă, a fost numit directorul AIT în ianuare 2010, iar din primăvara aceluiași an și-a luat consilier de securitate, pe Mircea Preunca.
  Fost ofițer de tancuri, acesta a intrat în SRI după Revoluție și s-a pensionat în 2003, iar acum este administratorul firmei MT Systems SRL, care a pus sistemul video și audio de supraveghere ilegal în valoare de 40.324,87 lei. Senzorii de mișcare aveau montate, sub capacul extern, camere video de 1,3 megapixeli și microfoane active 24 de ore din 24.

 7. Fals in acte!!!
  Raportari false pentru a primi ajutor de stat
  Directorul Aeroportului Timisoara, Cornel Samartinean, a modificat mai multe raportari privind numarul total de pasageri, in cursul anului 2010. In rapoartele inaintate de catre acesta, numarul de pasageri era de fiecare data sub un milion. Motivul este unul simplu: cu o cifra sub un milion de pasageri, aeroporturile din Timisoara, Suceava si Cluj primeau ajutoare financiare din partea statului roman, in valoarea totala de 240 de milioane de euro.
  Cornel Samartinean, singur in afara Schengen. Cu talent, pune umarul la falimentul aeroportului pe care il conduce.
  In urma scandalurilor privind terminalul non-Schengen si a celui privind plecarea Wizz Air, directorul aeroportului din Timisoara a recunoscut in luna noiembrie 2010 ca numarul pasagerilor care tranziteaza depaseste un milion de persoane. Astfel, Aeroportul Timisoara mai pierde si ajutoarele financiare de stat. La aceasta situatie a contribuit si compania Carpatair, care a depus o plangere la Comisia Europeana, in urma careia s-a blocat acordarea ajutoarelor de stat catre aeroportul din Timisoara.

 8. 3. Aprobarea contractării unei linii de credit în valoare de 1,5
  milioane de euro cu posiblitatea prelungirii anuale , fără a depăşii trei ani de la data primei acordări cu BRD GSG destinată
  cheltuielilor curente. Totodată împuterniceşte directorul general, directorul economic şi directorul comercial al Societăţii să
  semneze contractul de credit; să semneze în numele şi pe seama societăţii, în forma şi conţinutul aprobate de adunarea generală extraordinară a acţionarilor; să semneze, să expedieze şi
  să primească, în numele şi pe seama Societăţii, toate documentele aferenente contractului de credit în legătură cu aceasta; să
  reprezinte Societatea în faţa oricăror autorităţi publice, notari
  publici, şi a persoanelor fizice în scopul îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare sau utile pentru încheierea şi perfectarea
  valabilă a contractului de credit şi să ducă la îndeplinire în numele şi pe seama societăţii, toate formalităţiile care ar putea
  fi necesare pentru validitatea şi obligativitatea contractului de
  credit faţă de Societate, conform art. 14 alin. (7), lit. r din Statutul S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – „Traian Vuia“
  S.A. – Nota 11.139-29.06.2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.