Începe construirea centralei care va transforma gunoiul Timișoarei în curent electric și...

Începe construirea centralei care va transforma gunoiul Timișoarei în curent electric și căldură

2
DISTRIBUIȚI

groapa-de-gunoi

Contract de peste 60 de milioane de euro şi o investiţie în premieră în România – este ultima realizare cu care se laudă Primăria Timișoara.


Astăzi, la sediul primăriei a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a centralei de ardere a deşeurilor combustibile, în valoare de 66 de milioane de euro, cu TVA, care va fi construită în perimetrul CET Sud. “Investiţia este prima de acest fel din România şi vizează arderea deşeurilor şi obţinerea de energie termică şi electrică. Energia termică va fi folosită în sistemul actual de distribuţie al oraşului, în vreme ce energia electrică rezultată va fi vândută sistemului energetic naţional, iar banii astfel obţinuţi vor constitui subvenţie la factura de energie termică. Viitoarea centrală va folosi combustibil ecologic şi va asigura 15% din energia termică necesară oraşului, totodată reducând costul deproducţie al energiei termice”, anunţă primăria printr-un comunicat de presă. La evenimentul care a avut loc departe de ochii presei au luat parte primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, directorul general al Colterm, Petrică Pampu, directorul general al International Recycling Energy S(IRE)-Ioan Samuilă, directorul executiv al SC Romelectro SA-Vasile Munteniţă, firma care a câştigat licitaţia.

2 COMENTARII

  1. ERA DE ASTEPTAT CINE VA PRELUA ACEASTA SOCIETATE …NASU DOMNULUI PAMPU P. SAMUILA IOAN ACTUALUL DIRECTOR ADJUNCT SC COLTERM SA. CEI MAI MARI TALHARI AI SC COLTERM SA .

  2. „Cu cât sunt mai puţini în sistem, cu atât costul energiei este mai mare. Pot să plătească poate nu cât ar fi normal, poate dublu sau chiar triplu. Dacă anul trecut au plătit 200 de lei pentru un apartament cu două camere, acum pot să plătească 300, 400, 600 sau chiar mai mult.” Petru Olariu – preşeditnele FALT.
    „Din momentul în care, într-un bloc, o parte dintre proprietari, majoritatea, şi-au pus centrale, minoritatea trebuie să-i urmeze. Decât dacă nu are posibilitatea. Pentru că, de obicei nu se plătesc părţile comune cât trebuie. Şi atunci cei care au rămas în sistemul centralizat trebuie să plătească mult mai mult decât ar fi plătit înainte”, a declarat, pentru Digi24 Timișoara, Petru Olariu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara
    La cum pleaca lumea din sistem mai mult ca sigur vor ramane fara clienti. Cu ce soluti vine Coltermul? pai iti spune sa iti faci contorizarea pe orizontala, ce nu spune ca trebuie sa isi puna toti vecini si atunci ajungi sa scoti din buzunar peste 4000 lei…..pai daca am bani astia imi pun o teracota pe gaz daca nu imi ajunge de centrala, pentru ca nimeni nu imi garanteaza ca nu raman cu ceasurile pentru ca ei dau faliment. Acum vin cu stirea asta care de fapt nu e chiar noua, am auzit de incineratorul asta din 2009 si faptul ca ei ard gunoaie nu iti garanteaza nimeni ca iti v-a vinde si tie apa calda si gigacaloria la un pret mic. Ce spune primarul ? Ca este normal sa platesc mai multe gigakalorii daca in blocul in care locuiesc sunt debransati ilegal, dar sa stau linistita ca pretul unei gigakalori este numa 252 lei. Desi solutia cea mai de bun simt ar fi in prima faza nu sa ii amendeze pe cei cu centrala ci sa le dea aprobarea de debransare Coltermul si sa ii scada din suprafata radianta a blocului asta pentru a reduce pierderile. La noi in bloc sunt 9 apartamente debransate din 44 apartamente. Cei debransati figureaza in suprafata radianta a blocului, Colterm furnizeaza agent termic in plus, ceace duce la cresterea facturi la caldura nu a confortului termic a celor ramasi in sistem, Cei care se debranseaza ar trebui sa faca redimensionarea si echilibrarea instalatiei asta prevede legea pentru a reduce pierderile. Peste doi ani poate nu imi mai pot permite sa raman in sistem. In presa s-a scris de situati aberante. Nu mi-se pare nici moral si nici corect sa platesc caldura in functie de vecini……http://telenova.ro/…/cei-care-s-au-debransat-ilegal-de…/ La sesizarile mele primaria imi recomanda sa ma adresez justitiei, singura problema ca nu am bani pentru acest demers si nu sunt singura in aceasta situatie. Toata lumea imi spune sa ma debransez si eu, asta se intampla cand legea este obtionala. Eu zic sa inchideti Coltermul, ai bani de centrala iti pui centrala nu ai bani iti pui teracota…..Va intreb; din 2008 s-au investit 250 milioane lei noi pana acum si acum vor de la anul mai baga 66 milioane euro, de ce se investesc atatia bani daca abonati sunt obilgati sa plece din sistem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.