Iulia Timoşenko îl compară pe Ianukovici cu Stalin şi cere să fie...

Iulia Timoşenko îl compară pe Ianukovici cu Stalin şi cere să fie înlăturat de la putere

1
DISTRIBUIȚI

timosenko

Opozanta ucraineană încarcerată Iulia Timoşenko l-a comparat pe preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici cu Stalin, acuzându-l că transformă Ucraina într-o „Coree de Nord”, şi a cerut opoziţiei să-l înlăture de la putere, după reprimarea manifestanţilor proeuropeni. „Asistăm în Ucraina la apariţia unui nou Stalin.


Dacă nu îl oprim acum cu ajutorul lumii democratice, vom avea aici o altă Coree de Nord”, a declarat Timoşenko, într-un apel citit aseară de fiica sa Evghenia, în faţa a mii de ucraineni care manifestează contra suspendării integrării în Uniunea Europeană şi represiune, potrivit Mediafax.

„Poporul ucrainean trebuie să ia imediat puterea şi să nu mai poarte negocieri cu dictatorul”, a adăugat Timoşenko, care a fost simbolul „revoluţiei portocalii” prooccidentale din 2004, insistând asupra caracterului „paşnic” al contestării. „Fie câştigăm acum, fie vă pregătiţi pentru ani de dictatură”, a afirmat ea. „Cred în voi! Îmi pare rău că nu sunt alături de voi şi vă doresc victorie din tot sufletul meu”, a subliniat Timoşenko.

Fost premier şi candidată înfrântă în alegerile prezidenţiale din 2010, contra lui Ianukovici, Timoşenko a fost încarcerată începând din 2011 şi ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Aceast caz a fost calificat de opoziţie drept o răzbunare politică. Eliberarea Iuliei Timoșenko sau transferul ei în străinătate pentru a primit îngrijiri medicale a fost condiţia-cheie impusă de Uniunea Europeană, înainte de semnarea unui acord de asociere cu Ucraina.

Foto: www.europalibera.org

1 COMENTARIU

  1. pacat de lacrimile si de singele varsat puteria e un spital de nebuni dragostia din popor fata de tara care se maoara in sentimente patriotice din strbuni si in folclor insiamna stabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.