Judecarea loturilor Moraviţa 1 şi Moraviţa 2, aproape de final. Vezi cine-i...

Judecarea loturilor Moraviţa 1 şi Moraviţa 2, aproape de final. Vezi cine-i contrabandistul care a ameninţat cu parlamentarii de Timiş

6
DISTRIBUIȚI

stamora 10 p

Judecarea inculpaţilor din loturilor Moraviţa 1 şi Moraviţa 2, trimişi în  judecată de DNA pentru fapte de corupţie şi contrabandă, se apropie de sfârşit, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara având termene ambele dosare. În cazul lotului Moraviţa 2 au fost audiaţi ultimii doi martori propuşi în apărare. Unul dintre ei a povestit despre incidentul de la vama Foeni când Milosevic Predrag, primar al localităţii Secanj din Serbia şi parlamentar de Voivodina, a venit cu un transport de ţigări de contrabandă şi a vrut să intre în ţară. Martorul a povestit că în vamă a venit primarul comunei Foeni, Cismaş Miomir, acesta intrând în încăperea vămii cu sârbul, un poliţist de frontieră şi doi poliţişti. Acesta a mai declarat că tot în perioada în care era deschis punctul de la Foeni, primarul sârb a venit cu un alt transport de ţigări de contrabandă şi pentru că nu a fost lăsat să intre „ne-a ameninţat că el ştie mai mulţi parlamentari de Timiş şi o să avem probleme mari din cauza lui.


Mai spunea că el a deschis Foeni 2″. În acest dosar, următorul termen a fost stabilit pentru 14 ianuarie când se va judeca pe fond cauza.

Şi în dosarul lotului Moraviţa 1 au fost audiaţi mai mulţi martori şi chiar s-a încercat o confruntare, care a fost anulată. Asta după ce Sever Dobândă, cel care ar fi trebuit confruntat cu Selegean, a susţinut că”nu-mi mai menţin declaraţiile pe care le-am dat în timpul urmăririi penale. După accidentul cerebral vascular chiar în sala de judecată, când s-a discutat propunerea de arestare preventivă, am fost sub tratament psihiatric. La instanţă am refuzat să fac declaraţii”. Au fost vizionate, apoi, mai multe înregistrări video în care inculpaţii au susţinut fie că sunt diferite cele înregistrate de investigatori faţă de cele consemnate ulterior în documentele de la dosar, fie că au fost omise anumite pasaje. Cel mai agitat a fost Marin Ivana căruia judecătoarea i-a atras atenţia că îl va amenda, după ce acesta a insistat că nu se vede pe imagini că a primit şpagă şi că imaginile sunt falsificate prin suprapunere. Judecătoarea a susţinut că nu se impune să se  discute pe această temă pentru că solicitarea de expertiză tehnică a fost respinsă, anterior, de instanţă.  Următorul termen a fost stabilit pentru 8 ianuarie când urmează să fie audiat investigatorul Cristian Vodă şi apoi să se treacă la dezbaterile pe fond.

6 COMENTARII

  1. hopaaaaa…..mai putin si jegurile ordinare care au fost dusi cu elicopterele se duc la puscarie acolo unde le este locu…..din pacate au mai scapat niste nemernici ca borseta si kiorete care au greblat cat au putut si merg la puscarie doar albinutele care au greblat prin vami atatia ani….ne pare rau domnule costi,rada,hasu,sapte pistari……sory dar voi sunteti gastele

  2. Alooooo, dna-ul, nici macar sa falsificati niste filmari nu sunteti buni ?
    Din cate imi aduc aminte asa ati incercat sa falsificati probe si in cazul celor 4 politisti de frontiera de la Otopeni , iar in urma descoperirii falsurilor au fost achitati definitiv cei 4. Parca tot paaa pici a semnat si acel rechizitoriu . 🙂

  3. nu ei sunt principalii vinovati ci cei din spatele lor care colectau banii .Numai ca astia sunt protejati de mana lunga a justitiei.Un semi-esec previzibil.

  4. Cand va incepe mult asteptatul proces de la aeroportul Traian Vuia,cu pagube de milioane de euro,din perioada 10.01.2010-18.06 2012,din epoca pdl???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.