Liderul interlop Sorin Udrea, audiat de instanță în dosarul de crimă organizată...

Liderul interlop Sorin Udrea, audiat de instanță în dosarul de crimă organizată UPDATE 3 Ce despăgubiri şi de la cine cere Tudor Stoiţi

9
DISTRIBUIȚI

sorin udrea ridicat

La Tribunalul Timiș au reînceput audierile în dosarul DIICOT în care Sorin Udrea și alți membri ai grupării sale unt judecați după ce au fost acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni de crimă organizată și violență. Udrea, precum și Stelian Mocanu, sunt audiați de magistrați.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1  Stelian Mocanu, amnezic când e vorba de Udrea

Decebal Lupșe a refuzat să dea declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere. Stelian Mocanu s-a declarat nevinovat la toate acuzaţiile aduse prin rechizitoriu. Despre tâlhărirea traficantului de ţigări de la Oraviţa, Mocanu a susţinut şi el că nu a fost decât o înscenare pusă la cale îpreună cu Udrea. Stelian Mocanu a susţinut că trebuia să-şi cumpere o barcă de la Moldova Nouă şi că Udrea ar fi primit nişte informaţii că el şi Cosma Viorel ar fi fost monitorizaţi fiind bănuiţi că ar fi implicaţi în contrabanda cu ţigări de la Moraviţa. „A vrut să verifice Udrea dacă sunt adevărate informaţiile. Nu-mi amintesc nimic din ce a făcut Udrea Sorin  pentru a verifica dacă este supravegheat sau îi este ascultat telefonul”. Mocanu nu şi-a amintit nici dacă Cosma Viorel, cunoscut ca „Vio Blondu”, a vorbit cu Udrea sau dacă el a folosit telefonul lui Udrea.

Despre şantajarea investigatorului „Nicu”, de la care au încercat recuperarea unei pretinse datorii de 5.000 euro, Mocanu a susţinut, de asemenea, că a fost o manevră pentru a-i deconspira pe cel care a venit să le ceară ajutorul şi pe poliţistul sub acoperire pe motiv că ” era pură curiozitate. Vroiam să verific dacă sunt de la Poliţie. Am vorbit de mai multe ori cu acel Nicu la telefon şi ne-a spus că o să fie la galerie. Când am mers cu Gavrilă la Galeria 1 să ne vedem cu nişte fete,  întâmplător l-am văzut pe acel Nicu. Precizez că mi-am dat seama că este el pentru că era singur la masă şi mi-a spus Gavrilă că l-a mai văzut pe holuri la DIICOT. M-am gândit că poate  este acel Nicu. Se uita insistent spre mine de parcă mă invita să stau jos. Ne-a făcut semn să stăm cu el. Acesta avea camera în şapcă. Am văzut un punct în şapca neagră. I-am spus „tu eşti gabor”, el a zis că eu sunt. Ne-am şi înjurat. Am luat o revistă de pe masă şi l-am lovit peste şapcă pe Nicu ca să-i bruiez camera. Nu-mi amintesc de discuţia cu Udrea în care-mi spunea să mă întâlnesc cu Nicu şi să-l identific. Udrea nu mi-a spus că este poliţist. Eu mi-am dat seama”.  Mocanu a reuşit să o scoată din sărite pe judecătoare când aceasta i-a cerut să explice un SMS din noaptea în care Udrea a fost la braconaj, mesaj în care vorbea despre un porc împuşcat. „Lui Novac Radu îi spuneam mistreţul. Mesajul era sub formă de glumă”, a susţinut Mocanu care nu a reuşit să explice instanţei de ce a trimis acel mesaj  dimineaţa la ora 4 unei persoane cu care susţinea că nu-i avea numărul de mobil până atunci, deşi se cunoşteau.

UPDATE 2 Sorin Udrea, război deschis cu procurorul

„Bine-nţeles că sunt nevinovat” – a punctat încă de la începutul declaraţiei sale de inculpat Sorin Udrea, care, astăzi, a dat prima declaraţie de când a fost reţinut de DIICOT în acest dosar. Pe tot parcursul audierii, Udrea a făcut referiri la procurorul de caz, susţinând că nu a făcut decât să-i dovedească faptul că nu a comis infracţiunile de care-l acuză prin modul cum a acţionat în cazul de la Oraviţa şi cel al şantajării investigatorului sub acoperire. De asemenea, a susţinut că a primit informaţii despre anchetă chiar de la doi dintre puţinii poliţişti care au lucrat în acest dosar care a dus la punerea sa sub acuzare, nominalizându-i pe Fanu Nicolae şi Saşa Poprin.

Udrea a mers şi el pe varianta înscenării în cazul tâlhăriei de la Oraviţa, susţinând că ” vroiam să verific informaţiile că sunt interceptata şi urmărit. Vroaim să verific dacă voi fi oprit în trafic dacă mergeam în zonă de frontieră. Am vorbit cu Cosma să avem nişte discuţii telefonice, însă nu am stabilit exact ce. Nu-mi aduc aminte ce am discutat cu Cosma. Am discutat de mai multe ori. Am vrut să simulez să-i fac să creadă că fac contrabandă cu ţigări. De aceea i-am spus lui Samoilă să deschidă poarta că o să treacă „Vio” pe la el. Prin simularea aceasta să-i dovedesc domnului procuror că nu m-am ocupat cu aşa ceva.


Nu se poate face un rechizitoriu numai după înterceptări, după ce gândeşte domnul procuror. Este posibil ca să fie convorbirile telefonice reale, însă nu ştiu în ce context au fost făcute. Nu am avut nicio implicare în săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi contrabandă”.

Despre şantajarea investigatorului, Udrea a susţinut că ar fi aflat că este poliţist chiar de la cel care i-a spus că are de recuperat datoria de 5.000 euro şi că i-a spus lui Mocanu să se întâlnească „cu acel poliţist sub acoperire pentru a-i demonstra domnului procuror că nu mă ocup cu recuperarea de bani”.  Sorin Udrea a recunoscut că la întâlnirea cu investigatorul i-a făcut o fotografie cu telefonul mobil ” pentru că doream să am o amintire cu el şi să-l pun pe internet”. Când a fost despre discuţia interceptată dintre el şi Mocanu în care-i spunea ca să recupereze ceva măcar pentru ei, Udrea a declarat  „cred că vorbeam despre altă persoană, coincidenţă de nume”.

Sorin Udrea nu a recunoscut nici acuzaţiile legate de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, afirmând că „nu am fost la vânătoare niciodată pentru că nu am permis. Nu am pus mâna pe puşca pe care a adus-o Copoţ. Eu tocmai mi-am luat o maşină şi le-am zis să mergem până la Maşloc, Alioş. Ne-am plimbat câteva ore. Când ne întorceam, la Giarmata ne-au oprit poliţiştii. Erau cu pistoalele scoase şi ne-au spus să ne punem pe burtă că ştiu că avem arme în maşină”.

Despre scandalul de la Lepa Brena, Sorin Udrea a susţinut că „nu a fost nicio altercaţie fizică sau verbală cu Giarmati”, susţinând că era beat, ca şi ceilalţi care erau în local, şi a picat peste o masă. Faptul că a fost ţinut a fost explicat prin faptul că „ei credeau că vreau să-l urmăresc pe Giarmati. Era muzica tare şi nu mă înţelegeam cu ei. Muzica nu s-a oprit. Nu ştiu să fie o lege cum să fie luminile, aprinse sau stinse, în local. Lepa Brena are specific sârbesc şi se sparg pahare şi farfurii, pe care le plăteşti.  Luminile se aprind în funcţie de clienţi.  În mod frecvent au loc altercaţii în Lepa Brena, fiind de notorietate acest lucru. Inclusiv Tudor Stoiţi a fost implicate în ele.

Sorin Udrea a povestit că despre înjunghierea lui Stoiţi de la clubul Ibiza a aflat de la „Adi Olteanu, care are badigarzi acolo. E obiectivul lui. M-a sunat să-mi spună că fraţii Gazibara au avut un incident cu Dăscălescu, Stoiţi. Flucsă şi Gavrilă. I-am spus că nu am de ce să merg. Am mers, totuşi, până la Ibiza, şi i-am explicat lui Olteanu că nu mă interesează ce au unii cu alţii. Până la momentul arestării melel, eu şi Tudor Stoiţi eram amici”.

UPDATE 3 Ce despăgubiri cere Tudor Stoiţi

Această afirmaţie a lui Udrea a fost confirmată de Stoiţi care a declarat că în seara incidentului de la Lepa Brena a stat cu Udrea la masă şi că, la un moment dat, acesta a ieşit afară să vorbească la telefon. Când a fost împins de Giarmati, Udrea a căzut şi Tudor Stoiţi a povestit că „l-am oprit cu piciorul să nu pice pe jos”. „Şi tu?”, m-a întrebat Udrea. Giarmati era foarte nervos şi-l înjura pe Udrea că a atins-o pe prietena lui. Udrea îmi tot reproşa „şi tu?” şi a început să mă înjure şi să-mi spună că o să văd eu. În perioada în care am fost plecat din ţară, doi prieteni, „Ferco” şi „Coco”, mi-au spus că Udrea îi pune pe fraţii Gazibara să mă înjunghie pe mine sau pe fratele meu pentru că nu e drept ce am făcut la Lepa Brena. Când m-am întors în ţară, un prieten care merge la Ibiza mi-a spus să nu merg pe acolo pentru că se pregăteşte o răzbunare de către Gavrilă, Udrea şi fraţii Gazibara”.

Despre noaptea în care a fost înjughiat, Stoiţi a povestit că totul s-a petrecut extrem de repede în clubul Ibiza. „L-am văzut pe Flucsă că se ridică în picioare. Eu eram cu spatele la intrare şi am întors capul să văd ce e. Lângă mine, la un metru era Gavrilă, mai încolo Gazibara Darius şi Gaziabara Caius, având un cuţit în mână, lângă ieşire. Am sărit peste canapea, să fug. L-am împins pe Darius, care a venit spre mine, şi a picat peste o masă de sticlă. Caius m-a lovit cu sabia în umăr. M-am ferit că vroia să mă lovească-n gât sau în cap. Am simţit sânge şi am intrat în stare de şoc. A încercat să-mi scoată sabia înfiptă din umăr, dar a scos doar mânerul. Când am ajuns la spital, Gazibara Caius a venit spre mine şi a vrut să-mi scoată sabia din umăr”.

Tudor Stoiţi a solicitat despăgubiri morale de 50.000 euro de la   Caius Gazibara „pentru suferinţa îndurată ca urmare a tentativei de omor” şi de la Giarmati pentru că „el a provocat tot scandalul acesta”. De asemenea, a mai cerut 8.000 euro despăgubiri materiale pentru intervenţiile chirurgicale şi tratamente. Instanţa a decis ca pe lângă martorii propuşi de DIICOT să fie audiaţi şiinculpaţii  Nicolae Flucsă şi Ciprian Dăscălescu, chiar dacă ei au optat pentru procedura simplificată, recunoscând acuzaţiile aşa cum au fost formulate de procuror.

9 COMENTARII

  1. Cam nervoasa judecatoarea! Chiar nu se vede clar ca toata actiunea a fost un fiasco ieftin.Nu probe,nu plangeri,nu morti,nu tigari ci doar convorbiri la misto facute de Udrea la telefon.Gata,ajunge dati nup,achitare sau maxim condamnare cu suspendare ca sa nu va faceti de rahat!

  2. Doar in Romania se fac dosare din sms-uri! Probe si martori trebuie pt. o condamnare,nu casete de la Vodafone.Astia au stat inchisi,pt sms-uri si un videoclip de pe youtube!

  3. Sa-i bage la zdup odata pe infractorii astia care nu sunt demni de Timisoara!
    Sper sa le vina randul la toti si sa fie condamnati cu executare sa-si faca veacu’ acolo unde le este locul!
    Mult curaj procurorilor, judecatorilor si tie Dragos!

  4. Esti prea prost si ca sa iti faci un nickname al tau! Cum dracu sa intelegi tu ceva din tot ce se in tampla,pui de lingau si sifonar ce esti. Esti singurul fan a lui Dragos,nici masa nu il suporta cred….

  5. Asi vrea sa traiesc intr o tara in care dimineata,la cafea sa citesc presa fara tigani,puscariasi,hoti. Dece cred ziaristii ca mizeriile astea ar trezi interesul oamenilor?. In lumea asta,in tara asta,in orasul asta nu gasim nimic frumos si interesant decat tigani,hoti,puscariasi?

  6. Mai mergeti la munca , si nu mai criticati lumea ! Va dati voi cu parerea despre unul si altul ,ca poate vine si randul famililor voastre….

  7. astea sunt dovezi de incompetenta ale „organelor” noastre de cercetare. cum sa nu ai nici o dovada palpabila, ci doar convorbiri si aberatii de vorbe? cum sa se faca de ras o gramada de institutii in fata unor inculti ca udrea si alti asemeni tigani. incredibil. atatia ani cica l-au supravegheat pe udrea asta…si astea sunt rezultatele? ca ii intoarce ala acum la proces pe toate partile si isi bate joc de ei in fata judecatorului? daca udrea si ai lui scapa fara minim 10 ani de puscarie…ar trebui dati afara toti care s-au ocupat de cazul asta.

  8. George taci draqu de sugaci de puxx ce esti, ce ai cu omul ala, te ofttici ca nu poti fi si tu ca el………..gunoaielor ce sunteti, vb si voi parca v’ar baga cineva in seama…..termitelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.