Lucrul neaşteptat pe care l-a făcut primarul Robu după ce a aprins...

Lucrul neaşteptat pe care l-a făcut primarul Robu după ce a aprins luminile de sărbătoare în centrul Timişoarei UPDATE De ce s-a huiduit GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>lumini si hora unirii01_resize

Piaţa Victoriei ora 17.30, înghesuială  mare şi agitaţie. Mii de timişoreni se împing şi se grăbesc să ajungă cât mai aproape de scenă ca nu cumva să piardă momentele speciale: discursul primarului şi iluminatul bradului de 12 metri montat ieri  în centrul oraşului.  Subit, mulţmitea tace, iar de la microfon edilul şef salută respectuos.  Zâmbitor, Robu recită povestea multiculturalităţii urbei de pe Bega şi nu uită să le reamintească timişorenilor cea mai importantă realizare a sa, mutarea Acvariului, „prin care acum punem în valoare frumuseţea acestui loc”.  Pe un ton autoritar, primarul dictează „să se facă lumină, să dăm drumul luminii”, după care anunţă că părăseşte scena.

Nici bine rostit planul primarului se duce de râpă, căci bănăţenii de la Ansamblul Timişul se tem ca nu cumva edilul să răcească în frig şi îl invită să se încălzească nu cu un pahar de vin, ci dansând hora.  Vădit emoţionat, cel care a mărturist că nu ştie să joace pe muzică populară încearcă să se eschiveze, dar fără rost. În nici cinci minute, primarul e în faţa scenei, unde în imbulzeala generală se încinge ceea ce se vrea a fi o horă.  Încet, lumea să răsfiră astfel că primarul poate dansa liniştit braţ la braţ cu membri ai ansamblului, dar şi cu oameni obişnuiţi, preţ de circa zece minute, în vreme ce, în mijlocul petrecăreţilor, presa pozează şi filmează ca la nuntă. Primarul e excesiv de fericit şi zâmbeşte continuu ca semn că a învins încă o neputinţă,cea a dansului. Nici boschetarii nu vor să stea deoparte, astfel că vreo doi, încearcă să intre şi ei în horă, dar sunt elegant alungaţi  de dansatori.

După puţin timp, sătul de dans, edilul şef îi ordonă şoferului Vasile să îl cheme pe viceprimarul Dan Diaconu. E semn că a sosit vremea băii de mulţime. În alte câteva minute edilul şef pleacă alături de şofer şi câteva admiratoare la o tură de centru. Din doi în doi metri salută oamenii şi le urează „poftă bună şi distracţie plăcută”.  Prezenţa primarului e semn de mare bucurie astfel că a tura de centru se lasă cu laude cu zeci de laude, mulţumiri, strângeri de mână, pupături şi poze, mai ceva ca în operele lui Caragiale.  În apropiere de un fast foond primarul face o poză cu nişte studenţi străini. Câtva metri mai încolo e oprit de voluntarii de la campania Free Hugs. Îmbrăţişat de cel puţin cinci ori, simţindu-se vesel şi încrezător primarul merge mai departe prin mulţime pe unde  face poze, zâmbeşte şi primeşte cu drag laude cu nemiluita. Ajuns în vecinătatea Catedralei, Robu coteşte „că nu vreau să trecem pe acolo să mă întrebe iar presa despre treptele de la Catedrală”. Lipsesc complet criticile, astfel că primarul simte nevoie să explice presei că iniţiativa sa de a tăia copacii din Soarelui a fost bine primită de cetăţeni, astfel că vineri a fost felicitat public.

Ajuns în apropierea rectoratului Politehnicii edilul şef se întâlneşte cu fiica şi soţia sa şi expune planul, nu înainte de a estima că în piaţa sunt circa 20.000 de oameni, încurajat de şoferul Vasile care a raportat remarca unei doamne: „de la Revoluţie nu am  mai văzut atâta lume!” Sătul de laude, edilul anunţă presa că „plecăm puţin , după care revenim la concert şi la artificii”. După ce mai stă câteva minute în zonă, edilul dispare pe strada Mărăşeşti, în timp ce pe scenă încep concertele.

UPDATE Timişorenii prezenţi în acestă seară în Piaţa Victoriei şi-au pierdut răbdarea şi au făcut uitat bunul simţ, huiduind organizatorii. Motivul a fost faptul că focul de artificii anunţat în program la ora 21.30 a avaut loc abia la ora 22.40. Astfel, în jurul ora 22.20, cu toate că prezentatorul a anunţat întârzierea la microfon, spectatorii au urlat în „minicinoşilor, să vă fie ruşine”.

1 COMENTARIU

  1. Deja o cam fortati cu ciuda asta fata de primar!Daca face,de ce face,daca nu face de ce nu o face…..,mai lasati-ne va rugam cu ura asta perversa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.