Luna lui Moș Crăciun la centrele culturale francez și german

Luna lui Moș Crăciun la centrele culturale francez și german

0
DISTRIBUIȚI

CENTRUL CULTURAL FRANCEZ TIMISOARA

Primul eveniment organizat de Institutul Francez în aceaastă lună a fost spectacolul în limba franceză „Tim’prophonies”, o confruntare de improvizaţie teatrală francofonă, în care duelurile verbale se amestecă cu improvizaţia scenică, concretizată într-un moment original şi amuzant susţinut ieri de studenţi ai mai multor universităţi din ţară. Spectacolul pregăteşte Festivalul Internaţional de Teatru şi Improvizaţie, care se va desfăşura la Timişoara în luna mai a anului viitor. Cinemateca francofonă din acest an se va încheia în 11 decembrie cu filmul „Cântecele de dragoste” de Christophe Honoré, încercând să vadă, în prag de Crăciun, dacă aceste cântece de dragoste au un final trist. Proiecţia va avea loc în sala Aula Magna a Universităţii de Vest, la ora 19.30. Până în data de 12 decembrie, poate fi vizionată expoziţia/instalaţie „Elastique”, semnată de Axenia Roşca de la Facultatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, care are ca punct de pornire conceptul creativ legat de spaţiul scenografic şi a fost premiată în cadrul concursului Expo Maraton 2013.

În primele două săptămâni din decembrie, biblioteca Centrului Cultural German se transformă într-un „atelier pentru spiriduşi”, în care copiii vor deveni ei înşişi spiriduşi de Crăciun, vor confecţiona diferite ornamente pentru brad, vor învăţa colinde germane tradiţionale şi vor avea parte de numeroase lecturi, poveşti şi proiecţii de filme.

În cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramică – regizori contemporani”, în ceainăria librăriei Cărtureşti, este programat în data de 5 decembrie  filmul „Kirschblüten-Hanami”, o poveste de dragoste, pierdere şi tristeţe, care a fost considerat cel mai bun film al lui Doris Dörrie şi laureat cu numeroase premii.


Alte două seri de proiecţii, sub genericul „umorul în stil german”, vor avea loc în 12 şi 13 decembrie, pentru a-l comemora pe Loriot, cel mai important umorist şi caricaturist al Germaniei, care a delectat publicul german de-a lungul mai multor decenii cu caricaturi, piese satirice, seriale TV şi filme de lung metraj şi care ar fi împlinit anul acesta 90 de ani. În prima seară este programată comedia „Pappa ante portas” iar în ziua următoare pot fi vizionate cele mai reuşite schiţe umoristice cu Loriot. Ultimul film prezentat în acest an, în 19 decembrie, va fi „So glücklich war ich noch nie”, în regia lui Alexander Adolph, care portretizează un escroc şarmant şi talentat, profesionist în arta deghizării, care reuşeşte mereu să înşele oamenii, dar în spatele căruia se ascunde o tristă poveste de viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.