Mama unui băiețel de opt ani îi acuză pe dascălii copilului că-l...

Mama unui băiețel de opt ani îi acuză pe dascălii copilului că-l bat și-l jignesc: „Îl fac handicapat”. Ce spune inspectorul școlar

13
DISTRIBUIȚI

zoltan2

Zoltan Lukacs, un copil de doar opt ani din judeţul Timiş, este terorizat, la propriu, de dascălii şcolii în care învaţă. Cel puțin, acestea sunt acuzațiile aduse de mama băieţelului, înscris în clasa a II-a la Liceul Teoretic Recaş. Femeia spune că micuțul este bătut şi jignit de învăţători în mod repetat pentru simplul motiv că este altfel decât ceilalţi copii. Zoltan suferă de sindromul hiperkinetic din cauza căruia este agitat mai tot timpul şi nu poate să stea atent mai mult timp. Mama băieţelului spune că este disperată și povesteşte cu vocea tremurând că a încercat să-l înscrie la o şcoală unde învaţă copii cu dizabilităţi, dar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, în urma unor analize, au ajuns la concluzia că Zoltan nu are o dizabilitate intelectuală severă şi i-au eliberat un certificat cu ajutorul căruia şi-a reînscris copilul la o şcoală normală.

Laura Ianculov ne-a povestit că băiatul a început să fie umilit şi bătut de învăţători din ce în ce mai des din această toamnă, aceştia fiind nemulţumiţi că Zoltan nu a fost mutat în altă şcoală. „Băiatul e liniştit, nu e agresiv, dar dacă nu-l laşi în pace, atunci ripostează.


Profesorii îi vorbesc urât, îl fac handicapat, needucat, pur şi simplu este exclus din şcoală, chiar şi directoarea i-a zis că nu mai are ce căuta la clasă. Învăţătorul l-a bătut de l-a învineţit pe mână, profesoara de religie l-a tras de urechi, nu ştiu ce să mai fac”, mărturisește mama lui Zoltan. Femeia spune că e dispusă să-şi mute copilul la o şcoală specială din Timişoara, deşi acesta are certificat din care reiese că poate urma o şcoală normală.

Inspectorul şcolar general Cornel Petroman a aflat despre ce se întâmplă la şcoala din Recaş astăzi, când mama băiatului a venit în audienţă. „Cu siguranţă voi lua măsuri, nu este normal ceea ce se întâmplă, este o situaţie de condamnat, iar noi nu permitem agresiuni fizice în şcoli. Am chemat-o pe directoarea şcolii la inspectorat ca să dea explicaţii”, ne-a declarat Cornel Petroman.

mama lui zoltan

13 COMENTARII

 1. Nu ete nimic din ce a afirmat Doamna
  Doamna nu sa intamplat nimic din acea ce afirmati
  Dumneavoastra na veti ce face
  Va las numarul sa ma sunati sa va spun sa terminate cu cuvintele astea pt ca nu faceti rau la scoala ci lui DVS 0721853834

 2. Nu e normal ce se intampla, copilul are drepturi la educatie.O cunosc pe mama cat si pe copil.Daca ai rabdare cu el are capacitatea sa asimileze informatii noi.Ar trebui cadrele didactice sa aiba rabdare cu el.In cele afirmate mai sus din cate cunosc mama are dreptate.

 3. STIRE: „Jurnalistii” de la pressalert.ro nu verifica informatiile, nu cer opinia celui acuzat, prezinta doar o fateta a unei probleme dezbatute. Constat o lipsa de profesionalism iesita din comun (poate aceasta este politica site-ului sau atat puteti): din CATE SURSE v-ati informat inainte sa postati acest material? La scoala in cauza v-ati deplasat sau ati sunat macar? Aruncati cu noroi in oameni doar pentru ca puteti si nu va trage nimeni la raspundere. Inca.

 4. La scoala la Recas esti bun doar daca le duci cu plasuta niste mici atenti, eu zic ca nu este normal sa jignesti un copil verbal dar mai fizic.

 5. Imi pare rau sa va spun dar nimic din ce a afirmat aceasta doamna nu este adevarat.Inainte de a posta minciuni ar trebui investigat mai cu atentie asa-zisul ” caz” si nu de a da la ziar o stire bazata pe spusele unui copil fara a mai intreba si profesorii sau copiii din clasa despre adevarul care se ascunde in spatele unei ”maltratari”. Si daca tot se spune ca acel copil nu sufera de probleme mintale sau de comportament si are certificat pentru a dovedi asta nu va fi nici o problema daca se va demonstra acest lucru si la un alt doctor specialist.

 6. Doamna, dumneavoastra ati uitat cumva cand ati marturisit cadrului didactic ca acest copil are intr-adevar probleme dar va e rusine de cunoscuti sa-l duceti la alta scoala? Cum puteti sa mintiti intr-un asemenea hal?de ce nu intrebati parintii copiilor din clasa sau chiarcopiii ce atitudine are in timpul orelor acest copil ”normal”? Vi se pare normal in mijlocul explicatiei sa.l traga pe invatator de haina si sa strgie ”hai ba si-mi arata!” Sau sa dea cu penarele in capul colegilor pur si simplu in ora? Cum ar trebui sa procedeze invatatorul? Acest lucru se intampla ora deora!!!!!!!

 7. Sunt stupefiat sa vad tupeul acestei femei care zice ca se numeste mama sa spuna asemenea vorbe.Domnul Invatator are rabdare cu el si cere celorlati elevi sa aibe si ei rabdare si sa-l inteleaga pe copil ca e mai diferit.Eu unul m-am saturat copilul meu nu mai vrea sa mearga la scoala din cauza ca copilul asta ,,normal” il bate pe al meu in fiecare zi si multe alte chesti si toate se intimpla in timpul orelor.Daca are atita energie de ce ii da sa manince ciocolata mamasa?!Nimeni nu se leaga de el.El vede ca copii nu au voie sa riposteze si de aia da in ei.Maicasa are probleme ca nu stie sa-l educe si pentru asta condamna pe alti.Sa-i fie rusine daca stie ce-i aia

 8. suntem constienti de ceea ce se intampla in Liceul Teoretic Recas….doar ca uni nu vor sastie si nici nu vor sa vorbeasca…..putine din mamele a copiilor din acest liceu au forta si curajul acestei mame, sa lupte pentru dreptul copilului ei….eu am invata la acest liceul….esti bun cat le dai si esti mereu atent….in rest esti dat deoparte….speram sa se faca dreptate acestei mame….LUPTATI DOAMNA PT DREPTUL COPILULUI

 9. Acest copil..copilul meu, este de 3 ani in Regatu Unit ..Marea Britanie..La scoala..este un copil exemplu ..are foarte multe diplome de merit primite ..La scoala la Recas era un copil handicapat.asa era vazut de.Doamna Serafim Rodica ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.