Marius, iniţatorul stand up comedy-ului fără vulgaritate: „Sunt glume care în Moldova...

Marius, iniţatorul stand up comedy-ului fără vulgaritate: „Sunt glume care în Moldova nu prind, fiindcă lumea nu le înţelege“

1
DISTRIBUIȚI

marius2

Iniţatorul primului spectacol de stand up comedy fără vulgaritate din ţara noastră, Marius Gheorghiu, a devenit cunoscut alături de băieţii din trupa Spitalul 9, cu care a efectuat cel mai lung turneu de comedie,  cu program chiar şi în limba engleză şi are la activ peste 1500 de show-uri. „Sunt dâmboviţean, dar locuiesc de 16 ani în Bucureşti. Mi-e ruşine s-o spun că-s bucureştean, aş prefera să spun că sunt un ardelean excentric cu sânge moldovean. Fac stand up comedy de mult timp, iar de zece ani am activat în trupa Spitalul 9. Acum jumătate de an ne-am scindat şi din 1 noiembrie am dat drumul singurului sahow de stand up comedy fără vulgaritate din România“, ne-a declarat comediantul.

În timpul liceului, Marius a realizat spectacole one man show, în timp ce în pauzele dintre momente, pe scenă cânta o trupă house ale cărei piese erau propiile creaţii şi din care şi el făcea parte. După ce a terminat Şcoala Populară de Artă şi a predat lecţii particulare de chitară şi pian, a revenit la comedie şi alături de Spitalul 9 a efectuat un turneu în 107 oraşe, cotat ca cel mai lung turneu de comedie din Estul Europei. „La bază nu sunt un tip vulgar şi consider că o glumă adevărată nu e neapărat sexuală. Contrar credinţei generale, lumea nu vrea vulgaritate. Ăsta e un trend, iar comedianţii români s-au conformat. Poţi avea umor inteligent în România şi cred că lucrurile se vor schimba pe viitor“, ne-a declarat Marius. În ceea ce priveşte regiunile ţării, comediantul crede că există mari diferenţe de public, iar unul din motivele pentru care se înjură atât de mult în spectacolele de stand up comedy din ţara noastră este acela că majoritatea comedianţilor care fac treaba asta „vin din sud“.

„Există o mare diferenţă între regiuni.


Sunt glume care în Moldova nu prind, fiindcă oamenii nu le înţeleg. De exemplu, am poveşti cu Legea lui Pavlov. Când sunt la Timişoara, Arad, Sibiu sau Braşov – locurile care îmi plac foarte mult – îţi reamintesc în zece secunde de legea asta. În Moldova, trebuie s-o explic prima dată. În zona de sud prinde vulgaritatea. Având în vedere faptul că 90 la sută din comedianţii cunoscuţi venim de acolo, e clar. Acolo sunt miticii, vulgaritatea fără bun simţ“, spune Marius. Începând din 1 noiembrie, singurul show fără vulgaritate din România este prezent săptămânal într-o locaţie din Bucureşti, unde în stilul său actoricesc, Marius îşi încântă publicul abordând  teme diverse ale realităţii urbane în care ”despică” subiecte ”fierbinţi” despre personajele cotidiene. „E o nişă, am făcut-o conştient. Primul spectacol a fost genial, nu mă aşteptam să prindă atât de bine. Există cerere şi pentru aşa ceva“, spune el.

În ceea ce priveşte apetitul publicului românesc pentru spectacolele de stand up comedy, Marius crede că „fenomenul“ se va cristaliza pe viitor. „Nu putem face o evaluare a publicului, aşa la modul general. Problema este aceea când vii şi a doua şi a treia oară la acelaşi spectacol. Ştii gag-urile pe de rost, dar na, e un fenomen. În ţara noastră stand up comedy-ul e de puţin timp, de vreo nouă zece ani. De vreo un an se câştigă foarte bine, sunt comedianţi promovaţi la TV care iau şi două mii de euro pe un spectacol. E drept, există şi comici proşti care sunt la televizor. Se ştiu ei“, a mai adăugat Marius.

Foto: codlea-info.ro

1 COMENTARIU

  1. Va recomand sa mergeti la Cristian Dumitru. Tipul face de foarte multi ani dar eu nu il stiam. L-am vazut intamplator si am ramas foarte impresionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.