Moș Crăciun a coborât din cer plin cu cadouri pentru copiii la...

Moș Crăciun a coborât din cer plin cu cadouri pentru copiii la care nu a ajuns niciodată până acum

0
DISTRIBUIȚI

IMG_2911

Bucurie de nedescris pentru o sută de copii defavorizați din județul Timiș, care au trăit, ieri, emoții magice. Moș Crăciun a coborât din cer, la propriu, pentru micuți, și le-a oferit cadouri la care nici nu visau. Întâlnirea cu Moșul a fost un moment unic, pentru că pe la mulți dintre ei, Moș Crăciun nu a trecut niciodată. S-au alăturat Moșului, care a coborât din cer cu parașuta, și alți piloți din Grupul de Zburători al Timișoarei. Aceștia s-au implicat într-o campanie inedită inițiată de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș prin care le-au făcut o surpriză micuților din zeci de familii sărace din județ.

Locul de întâlnire al copiilor cu Moș Crăciun a fost Aerodromul Cioca, de pe Calea Torontalului, unde toți cei prezenți au urmărit, pentru început, un spectacol aviatic deosebit. Apoi, copiii au primit daruri, haine, ghetuțe, jucării, cărți, multe dulciuri și mâncare pentru a avea alături de familie sărbători mai plăcute. “Este o campanie care s-a născut din dorința de a aduce zâmbete calde și acolo unde acest lucru pare imposibil: în lumea copiilor care nu au prea avut ocazia să se întâlnească prea des cu bucuria de a primi cadouri. Copiii au fost aduși din tot județul, împreună cu familiile lor și au primit cadouri personalizate”, a explicat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiș.

Printre micuții la care Moș Crăciun a trecut să le aducă, astăzi, o mulțime de cadouri se numără și opt frați care stau într-o mică locuință socială din Calea Buziașului. Unul dintre copii spune, întristat, că la el Moș Crăciun nu a venit niciodată, dar totuși, speră ca în acest an, să nu-l uite și să-i aducă o carte de colorat și niște creioane. Mama micuților, ce au vârste cuprinse între 2 ani și 14 ani, povestește că banii de abia le ajung pentru mâncare. “Doar la școală ce a venit Moș Crăciun la copii, nu am avut niciodată bani să le cumpăr măcar niște dulciuri.


Locuim într-o locuință socială care arată dezastruos, nu avem curent, apă. Suntem zece oameni care trăim din salariul soțului”, spune Ancuța Lingurar, mama copiilor, la care Moș Crăciun a venit pentru prima dată anul acesta încărcat cu saci cu cadouri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.