Noi descoperiri arheologice fascinante în Piața Sfântul Gheorghe: ce lăcaș de cult...

Noi descoperiri arheologice fascinante în Piața Sfântul Gheorghe: ce lăcaș de cult important pentru otomani a fost găsit sub pământ

6
DISTRIBUIȚI

biserica_sfgheorghe1

Noi descoperiri de senzație au  ieșit la iveală în Piața Sfântul Gheorghe. Arheologul Florin Drașovean explică faptul că  s-au dezgropat în total peste 30 de morminte (numărul lor trebuie să trecă de 100, cumulate cu cele de pe aliniamentul tramvaiului), dar a ieșit la iveală zidul Moscheei și fundația unuia dintre minarete.


Nu este un lăcaș de cult obișnuit, ci Moscheea Sultanului, precum și monede turcești.

”Azi s-a început finalizarea decapării, apoi s-a săpat ultimul nivel de case – care provin de la sfârșitul secolului al XVII -lea, începutul secolului al XVIII-lea. Aici s-a descoperit o sobă cu cahle, așa de bine conservată cum nu credeam că se poate păstra în condițiile date”, a explicat arheologul.

Miză incredibilă la doi metri sub pământ

Zilele următoare echipa de la Muzeul banatului va coborî mai adânc în pământ, la peste doi metri sub nivelul carosabilului.  Arheologii au mari emoții. Miza, în ceea ce privește noua zonă care va fi investigată, este foarte mare. ”Sub acest nivel încep casele de lemn, la circa doi metri sub pământ. Casele de lemn țin de cetatea medievală a Timișoarei.  Ceea ce ne-am propus este să epuizăm cimitirul și să vedem în sectorul acesta când se datează primele case, cu această ocazie urmând să facem lumină într-o chestiune încă incertă în detaliu. E o întreagă poveste privind ocuparea sau locuirea centrului Timișoarei în secolul al XVI-lea sau mai timpuriu”,  a explicat Florin Drașovean.

6 COMENTARII

  1. faptul ca in tot acest timp am calcat pe pe aceste vestigii astupate mi se pare cel putin ciudat..bine ca se face lumina si ne descoperim istoria astupata in graba ‘evolutiei’..
    cat despre ..Vardala iti propun un bilet de avion (doar dus) pana in Coreea de nord:)

  2. faptul ca in tot acest timp am calcat pe aceste vestigii astupate mi se pare cel putin ciudat..bine ca se face lumina si ne descoperim istoria astupata in graba ‘evolutiei’..
    cat despre ..Vardala iti propun un bilet de avion (doar dus) pana in Coreea de nord:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.