Nuieluşele naturale, „vedete” de Moş Nicolae. Cu ce idei îndrăzneţe au venit...

Nuieluşele naturale, „vedete” de Moş Nicolae. Cu ce idei îndrăzneţe au venit comercianţii ca să-i atragă pe timişoreni FOTO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_1902

Prichindeii care nu au fost cuminţi s-ar putea trezi în această noapte cu un cadou de la Moş Nicolae nu prea plăcut, o creangă groasă i-ar putea aştepta în pragul uşii. Comercianţii au dat dovadă de multă creativitate în acest an, aşa că au înlocuit clasicele nuieluşe cu beţe de scorţişoară, bambus, papură sau trestie, care au agăţate o felie de portocală uscată sau mac în loc de tradiţionalele fundiţe. Zeci de comercianţi şi-au etalat, astăzi, nuieluşele la care au muncit luni întregi în centrul Timişoarei, astfel că şi concurenţa este mare. Cele mai căutate beţe de Moş Nicolae sunt cele de scorţişoară, care se vând cu cel mult zece lei. O femeie care vinde doar nuieluşe naturale se laudă că fiica ei este cea care a avut ideea să transforme beţele de scorţişoară în cadouri de Moş Nicolae, în urmă cu opt ani, dar în anul următor ideea a fost copiată şi de restul comercianţilor.

Elena Giurgiu a inventat crengile de Moş Nicolae fosforescente, care pot fi dăruite doamnelor şi domnişoarelor. Timişoreanca povesteşte că i-a venit această idee din joacă şi s-a gândit că ar putea să comercializeze crengi fosforescente, care după Moş Nicolae pot fi puse într-o vază, şi nu aruncate. Însă oamenii nu prea sunt interesaţi de astfel de crengi, deşi costă doar trei lei, şi asta pentru că mulţi nu cred că sunt fosforescente, se plânge femeia.  Nicoleta şi Emilia, două tinere de 28 de ani, le oferă timişorenilor beţe de Moş Nicolae şi mai interesante, şi anume, nuieluşe personalizate sau cu mesaje motivaţionale. Nuieluşele sunt naturale şi au legat un răvaş pe care se poate scrie numele persoanei care va primi băţul, plus un mesaj. „Oamenii sunt interesaţi de beţele noastre, cred că pentru faptul că sunt originale.


Cele mai vândute sunt nuieluşele cu citate motivaţionale, care costă cel mult zece lei”, ne spune Emilia Botnari. Cele mai scumpe cadouri de Moş Nicolae sunt crengile mari, care se vând cu 40 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.