O bănățeancă a inventat rochia care se poartă în 10 feluri. Cele...

O bănățeancă a inventat rochia care se poartă în 10 feluri. Cele mai mari vedete din lumea filmului european au aplaudat-o VIDEO şi GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1854850861">

1464994_559047274170500_689217547_n

Mihaela Crețescu face haine pentru femei curioase. Ea a inventat o rochie care se poate purta în 10 feluri, și spune că, probabil, încă nu au fost toate variantele descoperite. Ada Solomon, celebra producătoare de filme, premianta țării noastre de către Academia Europeană de Film, a purtat rochia bănățencei pe scenă, zilele trecute.

Visul oricărei femei: rochia ”completă”

Despre ce e vorba? Despre visul oricărei femei:  o rochie multifuncţională, care să ţină în dulap locul a cel puţin 10 piese de îmbrăcăminte. O rochie pe care să pui mâna în orice situaţie de criză, fără să-ţi fie teamă că nu se potriveşte, ca nu e suficient de elegantă, de clasică, de sexy etc. O rochie care se adaptează situaţiei, atmosferei şi chefului persoanei care o poartă. Un vis realizat de o bănăţeancă cu multă imaginaţie şi simţ practic, Mihaela Crețescu , creatoarea care face haine pentru femei curioase şi curajoase.

Născută în Drobeta Turnu Severin, Mihaela a terminat  Facultatea de Sociologie şi Psihologie, la Universitatea de Vest din Timișoara, cochetând o perioadă cu publicitatea, fără însă să renunţe la hobbyul ei de adolescență: acela de a crea haine. Din acea pearioadă a început să își pună în practică primele creații. Multe timișorence s-au lăsat îmbrăcate de Mihaela Crețescu. ”Marea încredere în mine am luat-o lucrând, iar lucrurile au fost cumpărate și purtate și apreciate. Clientele sunt susținătorul, dar în primul rând prietenele mele. Au fost primele ce m-au încurajat și susținut cumpărând lucrurile făcute de mine pe care eu aș fi vrut să le dau cadou. Nu  ai idée ce înseamnă ca persoanele la care ții să îți cumpere ce faci tu cu mâinile și ideile tale?”, mărturisește designerul.

 Mihaela face haine altfel decât cele de pe stradă sau din magazine

Apoi, în iarna lui 2009 a ajuns la Bucureşti  la un târg prin intermediul Cloud Factory (asociaţie de hand-made din Timişoara) din care făcea parte. Acolo a realizat că ritmul capitalei i se potriveşte perfect şi ca atare  în toamna anului următor s-a mutat la Bucureşti. Mihaela Crețescu trăieşte frumos făcând haine, pentru că face ceea ce îi place şi ce şi-a dorit dintotdeauna să facă. Recunoaşte că nu a fost uşor sa reziste pe cont propriu, un drum presărat cu mulţumiri şi încredere, dar şi cu deznădejde şi îndoieli. Plus că a avut din start un minus – lipsa studiilor în domeniu. A rămas însă fidelă gândului şi intenţiilor ei de început: să facă haine altfel decât cele din magazine sau de pe stradă, haine spectaculoase, care s-ar potrivi chiar şi cu stările ciudate prin care trecem toţi uneori. “Imaginaţia nu cred că se poate învăţa la şcoală, ci trebuie hrănită aşa cum simţi tu mai bine să o faci. Aş avea însă multe, foarte multe de învăţat şi la o şcoală, dar sunt nevoită acum să le învăţ pe parcurs”, explică creatoarea.

Încurajată de prietene şi cliente, Mihaela a ajuns în final să creeze rochia cu  10 feţe, făcută din 2,4 metri liniari de material. O rochie care poate fi şi fustă, şi bluză şi tot ce îşi doreşte o femeie care nu vrea ca haina de pe ea să o strângă, nici la propriu, nici la figurat.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.