O boală contagioasă amenință cartierul Kuncz, din cauza mizeriei. „Suntem o bombă...

O boală contagioasă amenință cartierul Kuncz, din cauza mizeriei. „Suntem o bombă cu ceas pentru Timișoara gata să explodeze”

2
DISTRIBUIȚI

kuncz 1

Cei mai mulți dintre cei 700 de timișoreni din cartierul Kuncz, cea mai defavorizată zonă din orașul de pe Bega, trăiesc în condiții greu de imaginat. Deși municipalitatea a creat rețele de apă și canalizare, din cauza sărăciei, localnicii nu au tras apa în curte și în continuare folosesc WC-ul din fundul grădinii. Alexandru Virag, președintele cartierului Kuncz, atrage atenția că în viitorul apropiat, zona în care locuiește s-ar putea transforma „într-o bombă cu ceas pentru Timișoara, gata să explodeze în orice moment, trebuie luate măsuri ca să nu devenim un focar de infecție”.

Din cauza mizeriei, în luna octombrie, 20 de persoane din nouă familii, dintre care și câțiva copii, s-au îmbolnăvit de Hepatita A și au fost transportate de urgență la spital. Situația s-ar putea înrăutăți din nou în această iarnă, șase persoane din cartierul Kuncz fiind diagnosticate cu Hepatita A. Pe lângă lipsa de igienă care există în casele localnicilor, o altă sursă de infecție o reprezintă și o groapă de gunoi clandestină, aflată la capătul străzii Zefirului din cartierul Kuncz.


Imediat ce s-a aflat de situația critică în care au fost localnicii în această toamnă, autoritățile au luat primele măsuri și câteva case au fost dezinfectate, iar gunoiul ridicat. Oamenii însă nu și-au schimbat năravul și continuă să arunce deșeuri în depozitul clandestin.

„Am mai sunat la poliție când am văzut oamenii că aruncă gunoiul, dar prea puțini sunt prinși. Reprezentanții primăriei ar trebui nu doar să curețe locul, ci și să igienizeze, iar cei de la Sanepid să dezinfecteze toate casele pentru că virusul încă există în aer și ne-am putea trezi cu noi cazuri de Hepatita A. E și vina oamenilor pentru că nu iau măsuri, să dea cu var în camere, în WC. Mi-e teamă ca autoritățile să nu instituie carantină, să ne blocheze în cartier pentru că suntem contagioși”, atrage atenția președintele cartierului Kuncz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, în urmă cu două săptămâni, alte șase persoane din cartierul Kuncz au fost internate cu această boală. „Hepatita A se mai numește și boala mâinilor murdare, este infecțioasă și se transmite din cauza lipsei de igienă. Virusul este eliminat prin scaun, iar oamenii care nu se spală pe mâini după ce merg la toaletă îl pot transmite mai departe”, explică Virgil Musta.

2 COMENTARII

  1. Haoleo, mâncați-aș, parcă-i serialu’ „(rr)Om bogat, (rr)om sărac”… Dacă nu ne mișcăm mai cu spor rămâne doar prima jumătate din titlu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.