O nouă explozie în Volgograd: zece oameni au murit. Rusia a deschis...

O nouă explozie în Volgograd: zece oameni au murit. Rusia a deschis o anchetă pentru atentat terorist VIDEO UPDATE 1 23 de persoane sunt rănite

0
DISTRIBUIȚI

gara_volgograd

Zece persoane au murit în urma unei explozii produse în această dimineaţă într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigaş a provocat moartea a 17 persoane, ieri, au anunţat agenţiile ruse, citate de Mediafax. Bilanţul preliminar a fost confirmat pentru agenţiile ruse de purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă rus, Vladimir Markin, şi de Ministerul de Interne. O sursă din cadrul comitetului de anchetă din regiunea Volgograd, situată în apropiere de zona instabilă a Caucazului rus, a afirmat că este vorba despre un „atentat”.

Zece persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu întocmit de Ministerul local pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat purtătoarea de cuvânt a acestuia, Irina Gogoleva, pentru agenţia Interfax. Explozia a avut loc la ora locală 08.23 (06.23 ora României), a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.  Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, vehiculul a fost total distrus de explozie. „A fost deschisă o anchetă pentru atentat terorist şi trafic de arme”, a declarat pentru agenţiile ruse Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă, organismul care se ocupă de principalele investigaţii din Rusia.

Un atentat atribuit unui kamikaze a provocat ieri moartea a 17 persoane în gara aceluiaşi oraş, foarte frecventată la sfârşitul săptămânii, ce a reprezentat începutul sărbătorilor de iarnă pentru numeroşi ruşi. Atentatul a intensificat temerile privind securitatea Jocurilor Olimpice de iarnă organizate în februarie la Soci, staţiune balneară situată la poalele Caucazului. Măsurile de securitate au fost consolidate în toate gările şi aeroporturile principale din Rusia, după atentatul de ieri.

Autorităţile regionale au anunţat că au ridicat nivelul alertei teroristei în regiunea Volgograd pentru următoarele 15 zile. Rebeliunea islamistă încearcă să înfiinţeze un stat islamist în Caucazul de Nord, iar liderul său, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, a făcut apel, în iulie, într-o înregistrare video la atacuri pentru a împiedica „prin toate mijloacele” desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

UPDATE 1 Cel puţin 23 de persoane, inclusiv un copil în vârstă de un an, au fost transportate la spital după atacul cu bombă comis azi dimineaţa împotriva unui troleibuz în oraşul rus Volgograd, au declarat serviciile medicale regionale pentru Itar-Tass, relatează agenţia rusă în pagina electronică. Potrivit ultimelor informaţii, cel puţin zece persoane au murit şi alte 23 au fost rănite.

Bomba a explodat în momentul în care troleibuzul traversa o zonă apropiată de una dintre pieţele oraşului. Un reporter al Itar-Tass, care s-a aflat la faţa locului, a declarat că troleibuzul a fost spulberat de explozie, din el rămânând doar carcasa metalică.


Trupurile neînsufleţite ale victimelor zac în jurul acestuia. Primele informaţii sugerează că explozia de astăzi a fost opera unui atacator sinucigaş, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

„Acest lucru este sugerat de caracterul exploziei şi de fragmentele umane găsite la faţa locului”, a declarat sursa citată. Guvernatorul regional Serghei Bojenov şi ministrul rus al Sănătăţii, Veronika Skvorţova, care a ajuns la Volgograd cu o zi înainte în legătură cu un alt atac terorist, au venit la locul exploziei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.