Obama a primit raportul grupului de studiu cu privire la supravegherea NSA

Obama a primit raportul grupului de studiu cu privire la supravegherea NSA

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-907547017">

obama-fiscal-cliff.jpeg14-1280x960

Grupul de studiu însărcinat să examineze practicile supravegherii Agenţiei americane de informaţii NSA dezvăluite de către Edward Snowden a remis vineri raportul pe care l-a întocmit preşedintelui Barack Obama, a anunţat Casa Albă.

Documentul prezintă în mod detaliat 40 de recomandări pe care preşedinţia americană urmează să le examineze, iar Obama va susţine un discurs cu privire la reglementarea programelor de supraveghere în ianuarie, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) Caitlin Hayden.

Potrivit unor informaţii de presă, raportul recomandă ca programele de supraveghere NSA să fie menţinute, dar să fie amendate prin introducerea unor noi măsuri de protejare a vieţii private.

The New York Times a scris că una dintre recomandări ar fi anunţarea publică a noilor măsuri de protejare a cetăţenilor străini, atunci când conversaţiile la telefon sau pe Internet sunt colectate de către NSA.

Însă pistele dezvăluite în presă nu mulţumesc organizaţiile de apărarea libertăţilor individuale, în contextul opoziţiei faţă de programele de supraveghere NSA pe care le-a dezvăluit fostul consultant Edward Snowden, în prezent refugiat în Rusia.

Concret, Casa Albă urmează să examineze fiecare recomandare în parte a grupului de studiu – alcătuit din cinci persoane – şi să decidă pe care le păstrează şi la care dintre ele renunţă, a precizat Hayden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.