Ponta: „Acordul de coabitare e suspendat, Băsescu a comis un abuz”

Ponta: „Acordul de coabitare e suspendat, Băsescu a comis un abuz”

1
DISTRIBUIȚI

ponta_basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că acordul de coabitare cu şeful statului este suspendat, având în vedere că preşedintele Traian Băsescu, prin refuzul de a semna Memorandumul cu FMI, a comis „un abuz” şi a intervenit în chestiuni de politică fiscală şi bugetară, care ţin de Executiv. Întrebat ce se întâmplă cu pactul de coabitare, Ponta a răspuns: „E evident că preşedintele nu mai respectă acest lucru, deoarece politica fiscală şi bugetară aparţine Guvernului şi Parlamentului, în niciun caz nu preşedintelui. Nu e o chestie de politică externă.


E evident un abuz”, scrie Mediafax.

„Acordul de coabitare e ca şi acordul cu FMI: e suspendat de preşedinte până când domnia sa e de acord să semneze”, a spus Ponta. El a precizat că a aflat de la televizor de intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a nu semna Memorandumul cu FMI, la fel ca ministrul de Finanţe şi ca ministrul Bugetului. „Nu am crezut că preşedintele va fi atât de iresponsabil. Am crezut că mă va înjura pe la televizor, mă va face în toate felurile, dar va semna documentul. E un nivel superior al iresponsabilităţii la care preşedintele a ajuns şi e vorba de o lipsă de discernământ”, a smai pus Ponta. Solicitat să comenteze faptul că liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a vorbit despre posibilitatea punerii sub acuzare a preşedintelui, Ponta a susţinut că Sârbu a emis o „opinie personală”.

Foto: cotidianul.ro

1 COMENTARIU

  1. haide maaa Ponta!esti plin de abuzuri,se pare ca n-ai oglinda acasa cred ca le-ai spart pe toate dar ar putea sa-ti spuna Daciana cat esti de penibil de fiecare data cand pleci de acasa,romanii au gresit de multe ori dar sa votezi neocomunismul din nou este prea mult,te identifici ca neocomunist?evident vei spune ‘nu’ mrs.Plagiator :-))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.