Ponta se află la Cotroceni. Premierul şi ministrul Finanţelor discută cu preşedintele...

Ponta se află la Cotroceni. Premierul şi ministrul Finanţelor discută cu preşedintele pe tema bugetului

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-249098539">

ponta_basescu

Premierul Victor Ponta se află la Cotroceni, unde are o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu. Conform unor surse oficiale, de la sediul PNL, Victor Ponta a plecat direct la Cotroceni. Premierul a plecat în aceeaşi maşină cu ministrul Finanţelor, liberalul Daniel Chiţoiu. Potrivit unor surse din USL, premierul şi ministrul Finanţelor discută la Cotroceni pe tema bugetului, informează Mediafax.

Ponta nu a ajuns la un acord cu miniştrii liberali legat de situaţia de la TVR şi a decis, astfel, să plece la sediul PNL pentru a discuta cu preşedintele Crin Antonescu, au declarat surse oficiale. Premierul a plecat de la sediul PNL, unde a stat mai puţin de jumătate de oră. El nu a făcut declaraţii nici la sosire, nici la plecarea de la sediul PNL. Premierul a fost însoţit de vicepremierul Gabriel Oprea şi de ministrul Mircea Duşă.

Liderii PNL insistă pentru continuarea procedurii parlamentare în cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar şi pentru renunţarea la iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului. La sediul PNL se află preşedintele liberal, Crin Antonescu, alături de o parte din vicepreşedinţii partidului şi liderii grupurilor parlamentare. Anterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o întâlnire la sediul USL. Şedinţa de Guvern trebuia să înceapă de acum două ore.

Anterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o întâlnire la sediul USL. Înaintea şedinţei de guvern, Ponta a declarat că îşi menţine decizia ca Guvernul să adopte, azi, o ordonanţă de urgenţă care să permită Birourilor Reunite ale Parlamentului să numească o conducere interimară la TVR, arătând că nu există o altă soluţie. El a precizat că va avea o discuţie pe această temă cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Întrebat dacă această decizie mai poate fi luată în cazul în care miniştrii liberali se opun, Ponta a răspuns” Nu se pune problema”. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că a avut o scurtă discuţie cu premierul Victor Ponta şi i-a transmis acestuia că varianta unei ordonanţe de urgenţă în cazul TVR este inacceptabilă, propunând o nouă convocare a parlamentarilor pentru votul privind şefia televiziunii publice.

Nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validată, marţi de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, exprimându-şi votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat „pentru”, iar doi „împotrivă”, astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.