Povestea emoţionantă a unei doctoriţe care luptă să trăiască de patru ani,...

Povestea emoţionantă a unei doctoriţe care luptă să trăiască de patru ani, deşi medicii i-au spus soţului să se pregătească de înmormântare. Cum o poţi ajuta pe Daniela să lupte cu boala

15
DISTRIBUIȚI

23. COCOS DANIELA

Viaţa minunată pe care Daniela Cocoş, un tânăr medic din Timişoara, o trăia s-a transformat într-un adevărat coşmar în urmă cu patru ani. Din cauza neglijenţei medicilor timişoreni care nu au operat-o ca la carte de un chist ovarian endometriozic, femeia a rămas fără uter şi ovare. Boala i-a distrus aproape toate organele din abdomen, astfel  că medicii vor fi nevoiţi să-i scoată şi rinichiul stâng, iar din acest an, după ce a fost afectat şi aparatul digestiv, Daniela elimină urina şi scaunul în două pungi ataşate de abdomen.

Femeia visa să ajungă un medic apreciat şi a făcut toate eforturile pentru a-şi îndeplini visul. A terminat Facultatea de Medicină la Timişoara, a făcut anii de rezidenţiat, însă din cauza bolii, abia anul acesta a reuşit să profeze doar o lună ca medic de familie. Daniela povesteşte că după ce a început să se simtă din ce în ce mai rău după operaţia de chist ovarian din România, a ajuns anul trecut la un spital din Szeged, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale care a costat 5.000 de euro.

În ciuda eforturilor medicilor, starea de sănătate a femeii nu s-a ameliorat, iar în primăvara acestui an, când Daniela cântărea doar 36 de kilograme şi “un abdomen de parcă eram însărcinată în 12 luni”, medicii români i-au spus soţului acesteia să se pregătească de înmormântare pentru că în cel mult două săptămâni o s-o piardă. Dar Alex Stefănescu, soţul femeii, nu s-a dat bătut şi cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, Daniela a ajuns în luna aprilie la un spital din Viena. În Austria, diagnosticul iniţial a fost de cancer de ovar, însă, în urma analizelor efectuate s-a dovedit că nu este adevărat. Au urmat o mulţime de drumuri în România pentru ca femeii să i se aprobe un formular cu ajutorul căruia să nu plătească spitalizarea, care era de aproape 1.300 de euro pe zi.

După prima operaţie, Daniela Cocoş s-a ales cu o pungă ataşată de abdomen în care se evacua scaunul, iar în toamna acestui an a urmat o nouă intervenţie chirurgicală în cadrul căreia medicii au scos tot aparatul ginecologic.


La începutul lunii octombrie, din cauza unor complicaţii, femeia a fost supusă la încă două intervenţii chirurgicale şi i s-au montat un stent ureteral şi o altă pungă ataşată în partea stângă pentru evacuarea urinii, plus o sondă urinară. Următoarea operaţie, programată la începutul anului viitor, va însemna scoaterea rinichiului stâng care nu mai funcţionează. “Anul acesta au fost patru intervenţii chirurgicale, aşa că, prin urmare, am devenit din om….neom, un medic tânăr, bolnav pe patul de spital din străinătate”, se caracterizează Daniela.

Timişoreanca trebuie să meargă cel puţin o dată la două săptămâni la control, ceea ce înseamnă o mulţime de costuri, plus că pungile ataşate de abdomen trebuie schimbate în fiecare zi. Doar un singur set, care conţine zece pungi, costă 90 de euro, plus că femeia are nevoie de soluţii de dezinfectat, pansamente, injecţii cu Lovenox. “Din mai până acum am făcut faţă cu banii, dar acum s-a ajuns la fundul sacului şi s-au terminat. Statul român acoperă prin formularul E112 strict doar intervenţia chirurgicală şi spitalizarea. Îmi doresc să trec şi peste hopul ce va urma şi….cât de cât să redevin om, să încep din nou  să profesez meseria mea, cea de medic şi să pot ajuta  alţi oameni la rândul meu, dar din pacate ca să pot trece peste toate acestea am nevoie de ajutor financiar”, spune Daniela Cocoş.

Timişorenii cu inimă mare pot face donaţii în următoarele conturi deschise în lei:

COCOŞ DANIELA CEC BANK: RO14CECEC001946202029911 CEC BANK AGENTIA CALEA TORONTALULUI, NR.2A TELEFON: 0723.352.811

CONT EURO CEC BANK COCOS DANIELA : RO55CECETM01B2EUR0874678 SWIFT: CECEROBUXXX

ŞTEFĂNESCU CLAUDIU RAOL ALEXANDRU OTP BANK: RO56OTPV190000720971RO01 OTP BANK SUCURSALA TIMISOARA, PIATA SFANTUL GHEORGHE, NR.1 TELEFON: 0788.251.832

 

 

 

15 COMENTARII

 1. VA MULTUMIM TUTUROR CELOR CARE DORITI SA NE AJUTATI, INSA ATENTIE LA DEPUNERE, FIINDCA UN CONT ESTE PE NUMELE DE COCOS DANIELA IAR CELALALT CONT ESTE PE NUMELE DE STEFANESCU CLAUDIU RAOL ALEXANDRU.

  COCOŞ DANIELA
  CEC BANK: RO14CECEC001946202029911
  CEC BANK AGENTIA CALEA TORONTALULUI, NR.2A
  TELEFON: 0723.352.811

  ŞTEFĂNESCU CLAUDIU RAOL ALEXANDRU
  OTP BANK: RO56OTPV190000720971RO01
  OTP BANK SUCURSALA TIMISOARA, PIATA SFANTUL GHEORGHE, NR.1
  TELEFON: 0788.251.832

  AMBELE SUNT DESCHISE IN LEI

 2. Povestea dvs. NU se leaga. Cum de a ajuns fara organe de la o endometrioza? E bizar. I s-a facut si operatie de ostamie (anus contra naturii) si de ce?
  I s-a scos aparatul genital, rectul si uretrele?

  Nu inteleg bine din articolul dvs. Ar trebui sa-l rescrieti, mai ales daca doriti sa sensibilizati lumea si sa o ajute pe d-na doctor.

  E chiar un paradox cum a putut un doctor sa se lase pe mina unor insi neprofesionisti in ale medicinei?
  Chiar asa se opereaza cineva????? Mai ales cu studii in ale medicinei, chiar greu de inteles si mai greu de crezut…

 3. Doamne fereste de asa ceva, dar cum au mai scris alte persoane, articolul este incredibil de prost scris. Totul pare desprins dintr-o carte de complicatii chirurgicale, info luate cu de’a valma fara sa aiba conexiuni logice. Un chist ovarian endometriozic care in prima faza nu a fost operat ca la carte? Daca vreti sa o ajutati pe sarmana femeie, scrieti un articol in mod profesionist. Ce e un chist endometriozic, ce inseamna a opera ca la carte si care pot fi complicatiile….ca sa poti judeca daca o treaba e bine facuta trebiie sa stii despre ce vb inainte….riscul e sa cazi in derizoriu si sa nu mai fii crezut si atunci, in loc sa faci un favor unui om , ii faci mai mult rau.

 4. Doamna Mihaela e o poveste cu drama unei femei , acesti oameni din presa au prezentat povestea pe scurt e un istoric al bolii ENDOMETRIOZA documentati-va despre boala sau luati legatura cu femeiea expuneti dumneavoastra povestea daca chiar va legati sa comentati si strigatul disperat al unor oameni un ziarist nu are cunostinte medicale .Din nefericire a fost o forma agravata a endometriozei dupa anumite acte si interventii chirurgicale neprofesioniste sa ajuns la Complicatii
  Nu fiti rautaciosi e o suferinta , se poate intampla oricui ……

 5. Exact….pt a putea arunca cu noroi si sa spuneti ca tratamentul e neprofesionist…operatia nu a fost ca la carte….trebuie sa stiti despre ce vorbiti si sa explicati si cititorilor. Nu aveti posibilitatea sa cereti parerea unui medic sau sa luati date concrete din dosarul medical…atunci rezumati-va la a prezenta drama, elegant, si nevoia de ajutor a acestei femei sarind peste a judeca daca a fost sau nu greseala medicala , pt ca nu sunteti in masura sa faceti asta. Faptul ca un ziarist nu are cunostinte medicale nu e o scuza…nu stii…taci. Prezinti cazul cu ce ai si poti sustine…asta inseamna sa fii profi…nu incercam sa trezim mila cu orice pret, pretul fiind si aruncarea cu noroi in altii.

  • Va explic eu ce inseamna malpraxis legat de endometrioza:
   1. A nu curata bine endometrinoamele secundare de pe intestin, rinichi etc. Sau a nu mentiona faptul ca n-au fost curatate bine (fie si din motive obiective) in biletul de iesire din spital. In mod normal medicul chirurg ginecolog trebuie sa faca echipa cu medici de chirurgie generala in cazuri de endometrioza avansata.
   2. A manipula intraoperator chistul astfel incat sa se sparga si continitul lui sa se reverse in abdoment
   3. A nu recomnda tratamentul adecvat dupa operatie pt a pune in conservare ovarele. Este ingrozitor sa stii ca lumea medicala este atat de neinformata incat sa nu fi auzit de medicamente care vindeca/pot vindeca endometrioza si de trialurile clinice desfasurate la diverse spitale.
   4. A nu recomanda RMN pelvin dupa operatie pt a vedea rezultatele

   Sper sa mi se publice mesajul.

 6. Endometrioza se poate manifesta de la mici dureri menstruale , probleme de fertilitate pana la durere cronica care afecteaza calitatea vietii intr-o pondere semnificativa. Un mic procent din femei , endometrioza evolueaza si afecreaza multe organe. Prin cicatrici retractile poate obstructiona intestinul, caile urinare etc. Unele femei au pana si endometrioza pulmonara. Nu se stie exact cauza, sunt multe teorii, in mare parte nedemonstrate. Pt ca nu exista o cauza demonstrata 100% nu exista un tratament care functioneaza 100% . De’a lungul timpului s-au incercat diverse, repet, incercat. Operatiile in general esueaza pt ca endometrioza se reface de aceea astasi se opereaza doar complicatiile. De ex….ai o endometrioza intestinala cu obstructie trebuie sa ajuti omul ala sa elimine pe undeva etc. Astazi tratamentul este in mare hormonal pt ca endometrioza e dependenta hormonal dar….nu ajuta incazurile f avansate cum e cazul dnei dr. Endometrioza poate, repet , in putine cazuri dezvolta complicatii care distrug viata femeii, asta chiar in prezenta unui tratament adecvat la momentul respektiv.

 7. Pt d-na doctor: incercati si Cetrorelix/Cetrotide – eu am avut chisturi endometriozice recidivante si au fost stopate din evolutie. Luati legatura cu dr Peltecu la sp. Filantropia Bucuresti.
  Endometrioza NU este incurabila!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.