Premieră la Timișoara! Cu ce ocazie se vor întâlni toți rectorii universităților...

Premieră la Timișoara! Cu ce ocazie se vor întâlni toți rectorii universităților de stat din România la UVT

0
DISTRIBUIȚI

uvt

Universitatea de Vest se pregătește de sărbătoare. Instituția de stat timișoreană aniversează  70 de ani de la înființare, anul viitor, prin mai multe manifestări diversificate de cercetare, artă, cultură, spectacole sau lansări de carte. Apogeul acestei sărbători va avea loc în perioada 22 – 24 mai când, în premieră la Timișoara, rectorii tuturor universităților de stat din România vin în orașul de pe Bega.


Marilen Pirtea,  rectorul Universității de Vest, a precizat că întâlnirea celor care conduc universitățile de stat din țară va avea loc în cadrul unei ședințe.

Rectorul Pirtea a explicat că aniversarea celor 70 de ani  nu înseamnă mult, UVT fiind o universitate tânără, însă a ținut să precizeze că măcar este o cifră reală. “Evident că în domeniul educațional, 70 de ani sunt puțini. Cred că în momentul de față, la nivel național, este o fugă directă după istorie și multe universități își descoperă tot felul de ani de la înființare datând de 150, 200 de ani. Este o dispută între o conducereA Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Mai nou, se pare că Universitatea Politehnica din București este și mai veche”, a afirmat Marilen Pirtea. Rectorul Universității de Vest a mai adăugat ironic că “noi nu am stabilit faptul că s-au întâlnit doi intelectuali la bere și le-a venit ideea să facă o universitate și să datăm de atunci funcționarea Universității de Vest, ca alții. Sunt 70 de ani de când avem decret regal și universitatea a fost înființată într-un mod oficial și pe hârtie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.