Preşedintele şi parlamentarii, scoşi din categoria funcţionarilor prevăzută în Codul penal. Proiectul...

Preşedintele şi parlamentarii, scoşi din categoria funcţionarilor prevăzută în Codul penal. Proiectul de lege a fost adoptat în Parlament

2
DISTRIBUIȚI

doru-maries-parlament-revolutie

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal. Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a Camerei şi a fost votat fără ca raportul comisiei să fie publicat şi fără dezbatere în plen, potrivit Mediafax.

De altfel, Comisia juridică a întocmit raportul aseară, în aceeaşi şedinţă controversată în care a fost adoptat şi proiectul Legii amnistierii. Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea art. 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente. Conform raportului, printr-un amendament propus şi adoptat de Comisia juridică, preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

Astfel, la articolul 147 Codul Penal prevede că „prin «funcţionar public» se înţelege orice persoană care exercită permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost învestită, o însărcinare de orice natură, retribuită sau nu, în serviciul unei unităţi dintre cele la care se referă art.


145 (autorităţi, instituţii publice, persoane juridice de interes public – n.r.)”. De asemenea, „prin «funcţionar» se înţelege persoana menţionată în alin. 1, precum şi orice salariat care exercită o însărcinare în serviciul unei alte persoane juridice decât cele prevăzute în acel alineat”.

Comisia juridică a introdus un nou alineat potrivit căruia: „Sunt exceptaţi de la dispoziţiile art. 147, Preşedintele României, deputaţii şi senatorii, precum şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei profesii liberale, în baza unei legi speciale şi care nu sunt finanţaţi de la bugetul de stat, aceştia răspunzând penal, civil sau administrativ în conformitate cu dispoziţiile legilor speciale în baza cărora îşi desfăşoară activitatea, precum şi cu dispoziţiile dreptului comun, cu respectarea dispoziţiilor prezentului alineat”.

Conform raportului, la şedinţa comisiei au fost prezenţi 22 de deputaţi, din totalul de 27 membri, iar raportul a fost adoptat cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar 4 abţineri. Proiectul nu a fost dezbătut în plen, fiind trecut direct la vot final. Astfel, raportul propus de Comisia juridică a fost adoptat cu 240 voturi „pentru”, 57 de voturi „împotrivă” şi 4 abţineri. Camera Deputaţilor este forul decizional la acest proiect.

2 COMENTARII

  1. Germania a demis un Presedinte de Stat pentru faptul ca si-a permis sa participe la anumite party-uri organizate de sponzorii campaniei sale, asta s-a numit CORUPTIE. Nu si-a insusit nim,ic din bunurile statului, nici un cent din banii EUROPENI, nici o vila extra sau teren din retrocedari, si totusi este considerat corupt, e destituit si procesul ruleaza inca, cu tot cu imunitatea sa de Presedinte, si nu al unei tari ciuri-buri, ci al Germaniei, oricum o putere in Europa. Ce se petrece in Romania e strigator la cer. Si se mai spune ca romanii au facut revolutie…. da de unde, pentru mult mai putin a iesit lumea in strada ?
    Nu pot sa mai cred asta , mai degraba a fost totul o mascarada provocata tot de actualii Binefacatori Prlamentari. Citiva din „actualii” au fost disparuti in perioada incerta, dar cind apele s-au linistit si convinsi ca „tot ai nostrii” sint la putere, s-au intors mai flaminzi, mai prosperi , mai bogati, mai nerusinati, intr-un cuvint mai al dracului.
    Rusine, rusine, si iar rusine ! Totala scirba.
    Dar nici unde nu se potriveste mai bine zicala: ciinii latra, caravana trece ! Asta e Romania, si cel mai trist asta e TIMISOARA – un oras de scursuri si falsi politicieni flaminzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.