Protest faţă de modificările aduse Codului Penal. Patru manifestanţi au fost ridicaţi...

Protest faţă de modificările aduse Codului Penal. Patru manifestanţi au fost ridicaţi de jandarmi, unul ajungând la spital

0
DISTRIBUIȚI

proteste jandarmi 1

Sute de persoane, în majoritate tineri, au protestat în Capitală faţă de modificările aduse Codului penal, dar şi faţă de situaţia de la Pungeşti, strigând „Uniţi, salvăm toată România” şi „De Crăciun şi Revelion fără Ponta şi Chevron”.

Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat, după mai mult de o oră, în care sute de manifestanţi au cerut demisia Guvernului.

Patru dintre protestatarii din Piaţa Victoriei au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Secţia 2 de Poliţie, unul dintre ei fiind condus ulterior la Spitalul Floreasca, după ce a solicitat îngrijiri medicale, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Potrivit lui Enache, cei patru protestatari au fost ridicaţi după ce s-au manifestat violent când s-a încercat ruperea cordonului jandarmi din faţa Guvernului de către manifestanţi.

Ei au fost duşi la Secţia 2 de Poliţie, unul dintre ei solicitând îngrijiri medicale, astfel că a fost condus de jandarmi la Spitalul Floreasca.

Protestatarii s-au adunat, după ora 16.00, în zona fântânii de la Universitate, de unde au plecat după aproximativ două ore, trecând de efectivele de jandarmi care au încercat să le împiedice intrarea pe carosabil.


Ei s-au adunat apoi pe Calea Victoriei, unde au trecut de un nou cordon de jandarmi, pentru a merge spre Guvern.

Circulaţia a fost blocată pe Calea Victoriei în timpul marşului, iar ulterior pe Şoseaua Kiseleff.

În Piaţa Victoriei, manifestanţii au scandat „Jos Guvernul trădător” şi „Demisia”, unii încercând să forţeze cordonul de jandarmi din faţa sediului Executivului.

Protestatarii au anunţat pe Facebook că vor manifesta, duminică, „împotriva puşlamalelor din Parlament”, în urma modificărilor aduse Codului penal.

Ei au venit cu steaguri şi pancarte cu mesajele „Parlament penal fugi de tribunal”, „Parlamentarii României, teroriştii democraţiei”, „Parlament penal + Guvern corupt = stat vândut”, „România, frumoasa adormită” şi „Nu vă atingeţi de SRI, sunt singurii care ne ascultă”.

„Politicienii, pentru o corporaţie, bat oameni nevinovaţi”, scria pe o altă pancartă făcându-se referire la protestele de la Pungeşti faţă de amplasarea în zonă a primei sonde pentru explorarea gazelor de şist, de către compania americană Chevron.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.