Protestul opoziţiei din Piața Unirii împotriva Guvernului s-a transformat în „ședință cu...

Protestul opoziţiei din Piața Unirii împotriva Guvernului s-a transformat în „ședință cu părinții”. Ce au făcut manifestanții ca să scape de amenzi

0
DISTRIBUIȚI

IMG_2127

Doar 80 de timișoreni, majoritatea membrii unor diferite partide din opoziție, s-au adunat, în această seară, în Piața Unirii, pentru a protesta împotriva Guvernului Ponta și a modificărilor din Codul Penal făcute în secret. Acțiunea a început în jurul orei 16.30 și a fost anunțată pe Facebook în urmă cu câteva zile, dar organizatorii nu s-au gândit să depună o cerere la Primărie astfel încât mișcarea să fie una legală. Manifestanții nu au strigat nimic pe toată durata protestului, dar în schimb au ținut în mâini afișe pe care erau scrise mesaje creative. „Aduceți elicopterul să plece premierul”, „Ceaușescu n-a murit, este Ponta travestit”, „Ponta și al său Guvern fac din țară un infern” sau „Nimeni nu este mai presus de lege”, a stat scris pe afișele manifestanților.

Protestul s-a transformat în „ședință cu părinții” în momentul în care doi jandarmi au venit să-i întrebe pe manifestanți dacă au autorizație să protesteze.


„Este o acțiune ilegală, nu aveți voie să vă adunați în public cu afișe în mână fără autorizație”, a atras atenția un jandarm. Unul dintre manifestanți a încercat să explice mai în glumă, mai în serios, ca să scape de amendă, că nu este niciun protest în Piața Unirii, ci „ședință cu părinții”. După ce jandarmii au fost luați la rost de cei prezenți la acțiune că sunt plătiți din banii lor, jandarmii i-au amenințat că în cazul în care vor mai sta uniți, vor fi nevoiți să-i sancționeze. Astfel, manifestanții anti-USL au decis să se plimbe prin Piața Unirii cu afișele în mână. Protestul a durat în jur de o oră și jumătate, printre cei prezenți la acțiune s-au numărat consilierul județean PDL, Tiberiu Lelescu, care a atras atenția că protestează împotriva „eutanasierii justiției”, reprezentanți ai Forței Civice Timiș și ai Partidului Mișcarea Populară.

IMG_2129

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.