RETROSPECTIVA 2013 Secretarul Cojocari, între indulgenţele lui Robu şi plângerea penală a...

RETROSPECTIVA 2013 Secretarul Cojocari, între indulgenţele lui Robu şi plângerea penală a ANI

0
DISTRIBUIȚI

cojocari mana

2013 a fost un an cu provocări pentru secretarul primăriei Timişoara Ioan  Cojocari, care a fostsubiect de campanie electorală pentru edilul şef Nicolae Robu care a promis că la instalare va curăţa primăria de toţi cei care nu respectă legea . Printre numele mari vehiculate, a fost cel al lui „nea Jean”. Deşi mandatul lui Robu a început în 2012, putem considera că şi 2013 a fost un an de foc sau de probă pentru Cojocari. Din fericire pentru el secretarul nu  dat cu bâta în baltă şi nu şi-a supărat şeful. Primarul Robu i-a luat apărarea de câteva ori lui Cojocari, când a fost vorba de banii daţi echipei de fotbal Poli Timişoara, de exemplu.

Cojocari a avut şi replici memorabile la plenurile Consiliului Local Timişoara din acest an.  Spre exemplu cu ocazia votării unei rectificări de buget, Cojocari a exclamat privind legalitatea că: „vreau să-mi iau o marjă de apărare, că tot am mai fost pe la DNA şi mi-au spus că trebuia să iau cuvântul la plenuri.


Toate aceste sume de bani pentru care am primit rectificări  sunt cuprinse în rectificarea iniţială?” După ce Radu Ţoancă i-a dat asigurări că da, Cojocari a comentat: „eu nu am înţeles ce ai citit matale, importante e să fie prinse.  Deci sunt banii asiguraţi!”. A rămas fără Direcţia Juridică din Primăria Timişoara care a trecut în directa subordonare a lui Nicolae  Robu.

Pe final de an însă, universul nu i-a mai surâs secretarului. Acesta a fost internat pentru a fi operat la ochi.  Nici bine nu a revenit din concediul de circa o lună de zile că nea Jean a primit o veste proastă.  Acesta a aflat din presă că Agenția Națională de Integritate i-a făcut plângere penală pentru faptul că primăria a încheiat mai multe contract la cabinetul notarial al Paulei Cojocari, fiica sa. Secretarul a comentat că nu este speriat de anchetă şi că momentan nu i s-a adus nimic la cunoştinţă. Mai mult, acesta a lămurit că şi-a avertizat fiica să nu încheie contracte mari cu primăria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.