RETROSPECTIVA 2013 Top 5 investigaţii PRESSALERT.ro

RETROSPECTIVA 2013 Top 5 investigaţii PRESSALERT.ro

5
DISTRIBUIȚI

euro 100

PRESSALERT.ro a continuat şi în 2013 investigaţiile care au dezvăluit cititorilor conectarea noii puteri la banii publici, dar şi ilegalităţile comise de cei care ar fi trebuit să asigure respectarea legii. Iată cele mai importante investigaţii din acest an:

Noul „jupân” al contractelor publice – Venirea la putere a USL a adus şi la o modificare a topului abonaţilor la contractele cu statul. Celebrul Georgică Cornu a fost înlocuit rapid de Florin Măran, tatăl finului președintelui PSD Timiș și al consiliului județean, Titu Bojin. Acesta a „umflat” tot ce se poate în materie de contracte – cele mai importante de drumuri de la Consiliul Judeţean Timiş sau cele de construire a centrelor turisitice pe fonduri europene. De obicei, licitaţiile au fost câştigate după cei cu oferte mai mici au fost descalificaţi din diverse motive, cum a fost şi în cazul reabilitării spitalului judeţean.

Directorul de la Curtea de Conturi, fals în declaraţii – Directorul Curţii de Conturi Timişoara, Ştefan Ionel, a declarat în fals că este angajat că este angajat al BRD pentru a putea închiria şi apoi cumpăra un apartament de 74 de metri pătraţi.


Toate operaţiunile au durat mai puţin de două săptămâni.

Ţeapă cu logo-ul JazzTM – PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că logo-ul şi grafica pentru prima ediție a festivalului de jazz al Primăriei Timișoara, JazzTM, seamănă izbitor cu un template de pe internet. Primăria Timişoara a pasat responsabilitatea în curtea celor de la Plai, care s-au ocupat de organizarea evenimentului.

Drumurile Naţionale, veşnica vacă de muls – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a continuat şi în mandatul liberalului Ambruş să livreze contracte cu dedicaţie firmelor de partid. Printre cei care au beneficiat din plin de contractele de pază pentru mai multe tronsoane de autostradă se numără şi RAO Security, controlată de tatăl consilierei locale PSD Ramona Olteanu.  Sfârşitul de an a adus de la DRDP Timişoara o noutate în materie de licitaţii – două contracte de deszăpezire identice prin două proceduri diferite.

Frăţia transpartinică a banului  – Că banii nu au culoare politică au demonstrat, încă o dată, investigaţiile despre modul în care s-au decontat în mod dubios sume importante la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în timpul mandatului pedelistului Cristian Careba către firme controlate de liberalul Flavius Nicoară. Odată cu venirea la putere a USL, Careba a fost promovat de liberalul Cristian Buşoi în CNAS, chiar dacă Curtea de Conturi a descoperit multe operaţiuni dubioase în timpul mandatului de la casa judeţeană. PRESSALERT.ro a dezvăluit şi legăturile directe de afaceri dintre Buşoi şi Nicoară, principalul susţinător al lui Careba.

 

 

5 COMENTARII

  1. Dragos mergi la Sacaz daca te tine instalatia si vezi acolo ce se intampla cu banii publici. Milioane de euro au fost deturnati de primar si acolitii sai. Primarul le-a spus consilierilor ca daca nu le convine de ce face el sa-l dea in judecata. Asta in sedinta de consiliu local. Dupa care a desfiintat consiliul local si e in lumea lui acum. Dosarul de la DNA cu vanzarea unitatii militare prin HCL sta intr-un sertar la Bucuresti asteptand perimarea . Pe spaga bineinteles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.