Revoluționarul Tudorin Burlacu, supărat pe presa „politizată”: „Acea presă vrea să ne...

Revoluționarul Tudorin Burlacu, supărat pe presa „politizată”: „Acea presă vrea să ne pună la zid, să ne şteargă din istorie”

1
DISTRIBUIȚI

Tudorin-Burlacu-revolutionar_debanat

Preşedintele Asociației Revoluționre Frăție, Egalitate, Colaborare și Cooperare (FECC) Tudorin Burlacu a fost deranjat de faptul că presa a scris despre scandalul de marţi de la primărie atunci când revoluţionarii s-au certat cu primarul Nicolae Robu, după ce acesta, într-o gafă de „etichetă morală”, a combinat ședința de onoare dedicată evenimentelor din decembrie 89 cu decernarea titlurilor de cetățeni de onoare militarilor care au fost în Afganistan.


Ajuns la microfon în plenul de astăzi al Consiliului Județean Timiș, Burlacu a comentat despre „presa politizată. Nu avem nimic cu presa, rugăm presa să relateze doar adevărul, nu să ne pună pene străine, nu să ne arunce o anatemă cum s-a făcut, nu să arunce cu anatema, uite, iar au venit revoluţionarii şi au făcut scandal. Sunt organizaţii civilizate, oameni cu pregătire superioară. Acea presă vrea să ne pună la zid, să ne şteargă din istorie, să ne transforme în cerşetori, prea liberă şi presa care e dirijată. Noi vom vorbi liber, din inimă vă vom transmite ideile asociaţiei noastre. Sperăm să fim de bun augur”. Burlacu a făcut referire şi la procesul de „curățare” a listelor de revoluţionari în toată ţara şi a spus că aici s-a făcut curăţenie până la ziua 20 decembrie. După ce a atacat presa, revoluţionarul a menţionat că este nevoie de ajutorul jurnaliştilor pentru a face curăţenie în listele cu luptători.

Adrian Sanda, reprezentant al Asociaţiei Victoria condusă de Lorin Fortuna, a răbufnit vizavi de gestul de marţi al edilului şef Nicolae Robu şi a spus că „niciun revoluţionar nu are calitatea de a fi cetăţean de onoare, deşi a luptat pentru ţară, gratis, nu la ordine venite din străinătate pe un salariu în valută. Asemenea gesturi, precum cele de premiere a lor în faţa revoluţionarilor, chiar nu le înţelegem”. Petru Jurvale, consilier judeţean din partea PP-DD, spune că ideea primarului Nicolae Robu de a oferi titlul de cetăţean de onoare revoluţionarilor este parcă forţată, mai ales că vine după scandalul de marţi. La rândul său, Bojin a promis că va discuta cu premierul Victor Ponta pentru acceptarea listelor curăţate de revoluţionari falşi.

Foto: debanat.ro

1 COMENTARIU

  1. ce ochilari di bu*lanjiu are moldovianu asta di burlacu. sa mor io. sa te pomensti ca acu la pensie sio fi schimbat orientarea sixuala. fira-sh al dreacu sa fiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.